Foto-expositie IrisCovery

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In en om LUX vond 26 juni 2022 het Waalzinnig Festival ‘Art Inclusive’ plaats. Dit 2-jaarlijkse festival wordt geïnitieerd door Lindenberg Cultuurhuis en georganiseerd samen met partners uit de cultuur-, zorg- en welzijnswereld.  

Het festival stimuleert iedereen om zich te uiten door middel van kunst in al zijn verschijningsvormen. Onderdeel van het festival zijn de coproducties. In alle kunstvormen worden mensen met elkaar in contact gebracht om meer begrip voor elkaars leefwereld te creëren en van elkaar te leren. 

Het resultaat van één van deze coproducties is de expositie van IrisCovery in de Lindenberg. Het Waalzinnig Festival heeft 5 mensen van IrisCovery in contact gebracht met 5 professionele Nijmeegse fotografen: Dennis Vloedmans, Linda Verweij, Wen Versteeg, Thea van den Heuvel en Paul Breuker. Het resultaat van hun samenwerking is te zien in de Lindenberg t/m 3 februari. 

De deelnemers die aan de fotografen zijn gekoppeld, zijn allen cliënt geweest van IrisZorg (IrisCovery is hier onderdeel van en ondersteunt iedereen in herstel van verslaving, dakloosheid of ontwrichtend verleden). Zij hebben stuk voor stuk te maken gehad met stigma’s en vooroordelen. Met deze expositie brengt IrisCovery de diversiteit van mensen onder de aandacht. Ieder mens is een uniek persoon met een eigen verhaal.

Meer info: www.waalzinnigfestival.nlwww.iriszorg.nl/iriscovery