De Monnikskap verhuist naar Kandinsky College

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Het College van Bestuur van Stichting @voCampus heeft met het oog op dalende leerlingaantallen besloten om het Dominicus College in Nijmegen in augustus 2024 te sluiten. De sluiting van de school betekent NIET dat de afdeling de Monnikskap verloren gaat. Deze unieke school, waar leerlingen met een beperking of chronische ziekte een regulier havo- of vwo-diploma kunnen behalen, blijft behouden binnen Stichting @voCampus.

De leerlingen van de afdeling de Monnikskap worden na sluiting van het Dominicus College ondergebracht bij het Kandinsky College in Nijmegen. De locatie aan de Malderburchtstraat wordt hiervoor verbouwd. Inmiddels ligt er een voorlopig ontwerp voor een nieuwe vleugel met alle benodigde faciliteiten voor de leerlingen van de Monnikskap. Ook het team van medewerkers, verbonden aan de Monnikskap, gaat grotendeels over naar het Kandinsky College.

“Het is belangrijk dat de Monnikskap behouden blijft voor de doelgroep, het is een mooi voorbeeld van inclusief onderwijs. Deze leerlingen vallen maar al te vaak tussen wal en schip”, aldus Kathelijne Wentink, afdelingsleider van de Monnikskap. “We zijn erg blij met hoe de samenwerking met het Kandinsky College verloopt en trots op wat we tot dusver bereikt hebben! Binnenkort gaan we, samen met leerlingen en collega’s, aan de slag met een interieurarchitect om plannen te maken voor de inrichting.”

Instroom voor alle leerjaren blijft op elk moment mogelijk op de Monnikskap. Op woensdagmiddag 1 februari van 15.30 tot 17.30 uur is er een informatie- en kennismakingsmiddag voor geïnteresseerde leerlingen, ouders en andere belangstellenden. 

www.dominicuscollege.nl