Op de ijzers dankzij de schaatsframe.
Op de ijzers dankzij de schaatsframe.

‘Iedereen kan vrolijk zwieren over het ijs’

Algemeen

NIJMEGEN - Nederland is een schaatsland. Dankzij Frame Schaatsen kunnen nu ook kinderen met een fysieke beperking meedoen met de ijspret. Proberen of een keer kijken? Kom dan woensdag 15 februari naar Triavium Nijmegen. 

Er worden die dag twee gratis schaatsclinics aangeboden voor kinderen van 5 tot 12 jaar. “Iedereen kan meedoen, ook kinderen met een beperking. Want als je niet zelfstandig kunt staan of bewegen, kun je met hulp van een van onze schaatsframes toch vrolijk zwieren over het ijs!”, aldus de organisatie. 

“Dankzij deze nieuwe ontwikkeling (een frame met een zitje en drie ijzers) kunnen ook kinderen met een fysieke beperking, vaak voor het eerst in hun leven, meedoen met de ijspret. Er gaat een wereld voor hen open.” 

De clinics in Triavium vinden plaats in het kader van de Samen Schaatsen Elfstedentoer. Een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind, die graag wil dat kinderen met en zonder handicap samen spelen, leren, sporten en opgroeien. De toer maakt gedurende de winter een ronde langs ijsbanen in heel Nederland. De clinics worden verzorgd door instructeurs van de Sven Kramer Academy en Duosport. Er zijn in Nijmegen twee tijdsblokken: 14.30-15.30 uur en 16.00-17.00 uur. 

“We gaan een leuk schaatsspel doen, je gaat een parcours afleggen en natuurlijk een paar rondjes maken over de baan. IJspret gegarandeerd! En na afloop krijg je een mooie medaille als herinnering. Dus meld je snel aan, dan zien we je binnenkort op het ijs!”

Voor deelnemers met een beperking zorgt de organisatie voor een schaatsframe en spikes. “Om de juiste maat voor je te reserveren, hebben we bij aanmelding je lengte en schoenmaat nodig. Kun je schaatsen zonder schaatsframe? Neem dan je eigen schaatsen mee of - waar mogelijk - huur ze bij de ijsbaan.”

In verband met de veiligheid is het verplicht om tijdens het schaatsen een helm en handschoenen te dragen. De organisatie zorgt voor een schaatshelm. Handschoenen dien je zelf mee te nemen.

Deelname is gratis na aanmelding via samenschaatsen.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding