Kristian samen met zijn trainers Willy van Haaren en Kemal Kirmiziyuz.
Kristian samen met zijn trainers Willy van Haaren en Kemal Kirmiziyuz. Foto: Willy van Haaren

Kristian Gojkovic van Boksfabriek Nijmegen wint debuutpartij

Algemeen

NIJMEGEN - Kristian Gojkovic (uitkomend in Elite S86 kg klasse) is lid van Boksfabriek Nijmegen. Hij bokste gisterenavond in een uitverkocht WTC-gebouw in Leeuwarden. Zijn tegenstander was Sebastiaan Bedner van ABCC uit Apeldoorn.

De opdracht van Kristian was om met veel druk en halve afstand te boksen omdat zijn tegenstander een stukje langer was. Kristian startte goed op lengte en gaf regelmatig zijn visitekaartje af door harde stoten te plaatsen van halve afstand. Kristian heeft hard gewerkt aan zijn voetenwerk wat in de wedstrijd goed te zijn was. Veel bewegen zodat zijn tegenstander hem moeilijk kon raken. 

In de tweede ronde begon Kristian meer druk te zetten met agressieve uitvallen en overrompelde daarmee de bokser uit Apeldoorn, die daardoor ook een flinke bloedneus opliep. Die tweede ronde was duidelijk voor Kristian. 

In de derde ronde ging het gelijk op en was Kristian iets te afwachtend, zodat zijn tegenstander ook ging groeien. Kristian kwam soms te laag in wat hem een openbare waarschuwing opleverde. 

Kristian won zijn debuut met 3 tegen 0. Hij heeft laten zien dat hij wil boksen, naast zijn drukke baan maakte hij tijd vrij om twee keer per dag te trainen. En hij is van 92 kilo teruggegaan naar 80 kilo.

Nouhayla kwam niet in actie. Zij had in de voorbereiding haar neus flink gekneusd waarna werd besloten nog even te wachten met haar debuut. Beide boksers komen in actie op 19 februari in Den Haag.