Viering over geloof en wetenschap

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In het kader van 750 jaar Stevenskerk verzorgt de Stadskerk elke eerste zondag van de maand een bijzondere viering voor heel de stad. Zondag 5 februari is de vierde viering in deze reeks, waarbij wordt ingezoomd op de relatie tussen geloof en wetenschap. Motto: ‘Wetenschap ….. ik geloof het wel’. Aanvang 10.00 uur. 

“Deze relatie tussen geloof en wetenschap is altijd weerbarstig geweest en ook vandaag vragen velen zich af of ze wel samen kunnen gaan. Er zijn echter veel vooraanstaande wetenschappers die ook Christen zijn. Eén van hen is professor dokter Heino Falcke die deze keer de overdenking verzorgt”, aldus de organisatie. 

Falcke is hoogleraar astrodeeltjesfysica en radioastronomie bij de Radbouduniversiteit en onderzoekt onder andere zwarte gaten. Falcke is één van de grondleggers van het EHT-consortium (Event Horizon Telescope) dat de eerste foto van een zwart gat publiceerde. Van hem is de uitspraak: “Ik vertrouw op een creatieve God. Het was al een grote verrassing dat God dit heelal heeft geschapen. Wie weet wat Hij nog gaat doen.’

Falcke spreekt over Jesaja 40:26 ‘Kijk omhoog, wie heeft dit alles geschapen?’ Hij laat het leger sterren voltallig uitrukken en noemt ze één voor één bij naam. Het Studentenkoor Alphons Diepenbrock zorgt voor muziek.