Woningdelen via woningcorporatie Talis

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Woningcorporatie Talis splitst grotere eengezinswoningen op in twee onzelfstandige woonruimtes mét eigen badkamer. 

“De woningnood is hoog, koophuizen zijn duur en particulier huren is vaak erg lastig door de hoge inkomenseisen. Daarom is voor veel alleenstaande woningdelen een mooie kans. Het biedt iedereen die een volgende stap wil zetten een kans op een betaalbare woning met eigen slaap- en badkamer. Door een grotere eengezinswoningen te splitsen in twee onzelfstandige huurwoningen bieden we alleenstaanden een mooie kans. Bij woningdelen heb je de privacy van je eigen slaap- en badkamer én zoek je ook de gezelligheid op in de gedeelde woonkamer, keuken en tuin of balkon”, vertelt Naomie Vermeij van Talis.  

De gesplitste woningen zijn niet bedoeld voor studenten of stelletjes die willen samenwonen. Vermeij: “Woningdelen is bijvoorbeeld erg geschikt voor vrienden, kennissen of familieleden die op deze manier een volgende stap kunnen zetten.” De corporatie is op zoek naar mensen die geen gezamenlijk huishouden voeren. En allebei apart zijn ingeschreven bij Entree.

Op de website van de woningcorporatie kan je het interesseformulier invullen. “We splitsen op dit moment regelmatig woningen. Hierdoor komen er regelmatig woonruimtes vrij”, vertelt Vermeij. Talis biedt de woningen aan via Entree en worden toegewezen via loting. Hiermee maakt iedereen evenveel kans. Gekozen? Dan draag je zelf een medebewoner aan.

talis.nl/ik-ben-op-zoek/woningdelen/