Geld nodig voor onderzoek naar biobatterij in strijd tegen kanker

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Wetenschappelijk uitvinder Carin Janssen heeft naar eigen zeggen met het ontwikkelen van de zogeheten biobatterij ‘een revolutionaire uitvinding’ gedaan. Met die biobatterij kunnen kankercellen en tumoren worden opgespoord. Die krijgen vervolgens een stroomstootje toegediend waardoor waarschijnlijk de celwand dunner wordt en de cel de chemo sneller kan opnemen. Er is nog veel onderzoek nodig en daarom worden nu donaties gevraagd.

Janssen heeft jaren privé geld in dit onderzoek gestoken. Ze ontving geen geld van overheid of investeerders maar voor het laatste stukje onderzoek is nu geen geld. “We hebben nog 50.000 euro nodig om een test te doen met hele dure apparatuur. Als dit gedaan is, dan kunnen we verder met het klinisch onderzoek. Wilt u dat er geen chemo’s, bestralingen of kankeroperaties in de toekomst meer nodig zijn? Dat we alle kankersoorten vroegtijdig kunnen opsporen en we in de nabije toekomst veel mensenlevens redden? Geef dan geld voor nader onderzoek naar de biobatterij.” 

“We hebben nog elke keer verder kunnen onderzoeken dankzij vrijwilligers en universiteiten welke dit project steunen. Zo werkt Cambridge al jaren aan de juiste suikers met enzymen om microscopisch bolletjes te maken welke kleine stroompjes geven die aanhaken aan kankercellen (minuscule bio batterijtjes) en het Radboudumc met Jelle Barentsz werkt eraan om het zichtbaar te maken met MRI’s en andere dure apparatuur. Het belooft een revolutionaire doorbraak te worden, niet alleen op het gebied van kanker maar in de hele medische sector.” 

Met de donaties kan Janssen dure apparatuur gebruiken en hoopt ze te laten zien dat de biobatterij de kankercel verzwakt waardoor deze sterft. “Jammer dat we nog net niet genoeg geld hebben om deze vreselijke ziekte aan te pakken, een ziekte waarmee iedereen wel eens te maken krijgt.”

Voor meer informatie kijk op Enzyme-Energy.nl of bio-batterij.nl