Guus Spijker op de 'voorleesstoel'.
Guus Spijker op de 'voorleesstoel'. Foto:

Guus Spijker beste voorlezer van Stedelijk Gymnasium

NIJMEGEN - Guus Spijker mag zich de beste voorlezer van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen noemen.

Tweede werd Maud Crebolder. Acht klassenwinnaars namen het dinsdag 17 januari tegen elkaar op in de schoolronde van de voorleeswedstrijd Read2Me. De nummers 1 en 2 doen dinsdagavond 14 februari mee aan de Lokale Ronde van Read2Me! in bibliotheek De Mariënburg Nijmegen. De winnaar van de Nijmeegse ronde mag door naar de Provinciale Ronde in april.


Valentijnsconcert Heese Stemmen

NIJMEGEN - Koor De Heese Stemmen treedt zaterdag 11 februari op in de Petruskerk in Nijmegen. Aanvang 16.00 uur, Vrijwillige bijdrage. Op het programma liederen uit de klassieke, lichte en wereldmuziek. Van onder meer Bateson, Dumont, Morley, Mozart en traditionals uit Engeland, Duitsland, Jamaica, USA en Zuid-Afrika. Het koor kan nieuwe leden gebruiken, vooral tenoren en bassen. Voor meer informatie: klompsr@hotmail.com.

Opwarmen in
de Nonnendaal

NIJMEGEN - In het kader van ‘Nijmegen de winter door’ is de kantine van De Hobby in Hobbycentrum De Nonnendaal aan de Nieuwe Nonnendaalseweg 98 in Nijmegen dagelijks van 13.00 tot 15.30 uur voor iedereen open om op te warmen met gratis koffie en thee aangeboden door de gemeente. Op dinsdag en vrijdag wordt soep geserveerd. Deze actie geldt t/m 31 maart.

Kap met kappen

NIJMEGEN - 'Kappen met kappen Nijmegen' wil mensen bewust maken van het feit dat de gemeente Nijmegen een vergunning wil verlenen voor de kap van ruim 300 bomen in Park Brakkenstein. 

'Kappen met Kappen Nijmegen' vindt dit aantal te hoog "omdat er veel gezonde en oude bomen in het park staan die niet gekapt hoeven te worden." Bewoners van Brakkenstein en Groenewoud zijn een petitie gestart. Voor meer informatie kijk op parkbrakkenstein.petities.nl


Aandachtig publiek.