Piet Klein.
Piet Klein. Foto:

Rubriek De Mensen uit Nijmegen

NIJMEGEN - De Facebookpagina De Mensen uit Nijmegen portretteert mensen uit Nijmegen in woord en beeld om hen met elkaar te verbinden.

“Ik liep net te dromen over het opzetten van een website. Die gaat heten ‘Zicht op pensioen’. De doelstelling is om mensen die binnenkort met pensioen gaan en daar moeite mee hebben te ondersteunen", aldus Piet Klein.

"Ik wil graag ondersteunen met de derde levensfase. Als je 40 jaar gewerkt hebt, heb je een identiteit opgebouwd, je bent je werk in zekere zin. Als je journalist of metselaar bent en je gaat met pensioen, wat ben je dan als je met pensioen gaat? Ben je dan nog steeds die metselaar of journalist? Zelf worstel ik ook met deze vragen en filosofeer over zingeving na verlies van je baan. Want je baan geeft structuur en stabiliteit. Als je met pensioen gaat poppen de vragen op hoe nu verder? Hoe ga je invulling geven aan je leven? Hoe bouw je je nieuwe identiteit op? Wat is nu mijn identiteit? Daar wil ik handvatten voor aanbieden. Daarom loop ik nu te bedenken hoe ik een platform kan inrichten zodat ik mensen die met deze vragen zitten kan bijstaan. Kijk zo heb ik mijn eigen invulling gevonden.”