De groep Vespa.
De groep Vespa. Foto:

Concert Vespa is 'Grensoverschrijdend'

NIJMEGEN - De groep Vespa verzorgt zaterdag 11 februari een concert in de Lindenberg Nijmegen. De titel van de avondvoorstelling is Grensoverschrijdend. Twee Iraanse gastmusici vullen de band aan. Aanvang 20.00 uur.

Vespa bestaat uit vijf vaste musici die al jaren samen actief zijn. Het repertoire is gebaseerd op Nederlandse luisterliedjes en Franse en Belgische chansons. Het repertoire krijgt een oosters sausje door gastmusicus Javid Ardani met zijn ney en gastzanger Hassan Tork met zijn betoverende zang. 

De ney is een fluit die een voorname rol speelt in Iraanse muziek. De authentieke klanken van de ney en de oosterse zang van Hassan vormen een nieuwe culturele mix. Zo ontstaat originele muziek met een eigen klankkleur. Kaarten kosten 10,00 euro en verkrijgbaar via www.delindenberg.com.


Vrouwenkoor 
les Étoiles brengt
'het Noorderlicht'

NIJMEGEN - Vrouwenkoor les Étoiles onder leiding van Anja Kwakkestein zingt zaterdagavond 11 februari om 20.00 uur en zondagmiddag 12 februari om 15.00 uur in de Maranthakerk aan de Steenbokstraat 86 in Nijmegen liederen uit het hoge noorden van Europa. Op het programma werken van Edvar Grieg, Värttinä, P. Vasks, Matti Hyökki, Ola Gjeilo, Aulis Sallinen en Veljo Tormis. 

"Het licht en de weidsheid van de lucht en het landschap in het noorden inspireren componisten tot prachtige en uitdagende composities. Als je je ogen sluit ben je in het noorden, soms sacraal en verstild en soms je letterlijk wanend op de weidse toendra om dan weer wakker gezongen te worden door de vrouwen die je verleiden om mee te gaan naar de (Letse) carnaval", aldus les Étoiles. 
Tickets via www.onlineticketsverkopen.nl/winkel/1558 en verkrijgbaar bij de entree van de kerk. Entree 15,00 euro, t/m 12 jaar gratis toegang.

Ensemble zoekt nieuwe alt

NIJMEGEN - De acht zangers van Ensemble Saudade zingen vierstemmige liedjes van over de hele wereld. "Naast harmonie in samenzang streven we ernaar de muziek zo authentiek mogelijk over te brengen. We letten dan ook goed op de uitspraak van de taal en brengen de bijbehorende emoties in de muziek. We zijn op zoek naar een alt die vanuit dezelfde toewijding en afstemming mee wil zingen en haar stem durft te laten horen." 

Elke maandagavond repetitie in de Mariënburgkapel in Nijmegen tussen 20.00 en 22.00 uur. Wil jij het ensemble verrijken met jouw altstem? Stuur dan vóór 15 februari een bericht naar ensemblesaudade@outlook.com, waarin je iets vertelt over jezelf en jouw muzikale ervaring.

Repair Café in
Creatief Centrum

NIJMEGEN - In het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid (CCNZ) staat zaterdag 11 februari het team van Repair Café Dukenburg van 11.00 tot 14.00 uur klaar om te helpen met allerlei reparaties.

Het Repair Café in het CCNZ aan Tolhuis 44-44 in Nijmegen is gratis toegankelijk. Er is volop gratis parkeergelegenheid. Gereedschap en in beperkte mate materiaal om reparaties uit te voeren zijn aanwezig. De materialen die gebruikt worden voor een reparatie zijn verkrijgbaar tegen kostprijs. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Voor meer info tel. 024-3452113 of repaircafe@creatiefcentrumnijmegen-zuid.nl.