Tijdens Boek & Spel luisteren kinderen eerst naar een mooi verhaal. (Foto: Marcel Krijgsman)
Tijdens Boek & Spel luisteren kinderen eerst naar een mooi verhaal. (Foto: Marcel Krijgsman) Foto:

Luisteren naar een verhaal, knutselen of spelletje doen

Boek & Spel in bibliotheek De Mariënburg

NIJMEGEN - In Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen kunnen peuters en kleuters iedere tweede woensdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur meedoen aan ‘Boek & Spel’. 

Een voorlezer leest eerst een mooi verhaal voor, daarna mogen de kinderen knutselen of een spelletje doen in het thema van het boek. 

"Een gezellig en leerzaam moment voor kinderen en hun ouders of verzorgers. Bovendien is voorlezen goed voor de taalontwikkeling van kinderen: ze leren door te luisteren naar verhalen steeds weer nieuwe woorden", aldus de bibliotheek. 

De eerstvolgende 'Boek & Spel' is woensdag 8 februari van 10.00 tot 11.00 uur in Bibliotheek De Mariënburg aan Mariënburg 29 in Nijmegen. Meedoen is gratis, iedereen kan gewoon binnenlopen. Kijk voor alle data op www.obgz.nl/agenda


Nijmegenaar Bakker op lijst Eerste Kamer 

NIJMEGEN - De Nijmeegse VVD-fractievoorzitter Maarten Bakker (33 jaar) staat op plek 17 van de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer van de VVD. 

De Eerste Kamer wordt in mei gekozen door de leden van Provinciale Staten. Bakker verwacht niet direct in de Eerste Kamer terecht te komen en blijft voor de VVD actief in de gemeenteraad van Nijmegen. De VVD is nu met 12 van de 75 zetels de grootste in de Eerste Kamer en de partij maakt met lijsttrekker Edith Schippers kans om weer de grootste partij te worden. 

Bakker verwacht nog niet direct in de Eerste Kamer terecht te komen. “Dat is ook nog niet mijn bedoeling. Ik heb deze plek denk ik vooral gekregen vanwege mijn kennis op gebied van natuur en hoe we omgaan met beschikbare ruimte in Nederland. Ik ga de Eerste Kamerfractie vanuit deze plek op de lijst vooral adviseren hoe we de woningbouwopgave, het stikstofprobleem, natuurkwaliteit en de energietransitie goed gaan aanpakken. Daarnaast blijf ik gewoon in de gemeenteraad van Nijmegen.” 


Poëziecentrum
op afspraak

NIJMEGEN - Wie wel eens de activiteiten van het Poëziecentrum heeft bezocht of er geweest is om poëzie te lezen heeft kunnen zien hoe er gewoekerd moet worden met de ruimte om de meer dan 20.000 titels te presenteren. Om dat probleem aan te pakken, wordt het Poëziecentrum dit jaar heringericht om meer ruimte te creëren. Tussen maandag 6 en zaterdag 11 februari heeft de eerste interne verbouwing plaats en is het Poëziecentrum alleen op afspraak te bezoeken (op 2, 3 en 4 februari worden veel boeken tijdelijk ingepakt, het centrum is dan wel open). Meer info: tel. (06) 5385 6040 of kijk op poeziecentrumnederland.nl.

Audite Nova zingt de ‘Hohe Messe’ van J.S. Bach

NIJMEGEN - Nijmeegs Kamerkoor Audite Nova viert haar 55-jarig bestaan met de uitvoering van de complete Mis in b klein, de ‘Hohe Messe' van Johann Sebastian Bach. Het concert is zondag 12 februari in de Titus Brandsma Gedachteniskerk. Aanvang 14.30 uur

Het koor werkt hiervoor samen met Ensemble Sequenza uit Nijmegen, Elisabeth Blom (sopraan), Hebe de Champeaux (alt), Dolf Drabbels (tenor), Jussi Lehtipuu (bariton) en Pauline Schenck (continuo). Bach stelde deze mis aan het eind van zijn leven samen. Hij gebruikte voor bijna elk deel een eerdere compositie van zijn hand. Meer info en kaartverkoop: www.auditenova.nl.