Patchwork en quilten in het Creatief Centrum Zuid

NIJMEGEN - Iedere dinsdagmorgen en vrijdagmiddag is er de mogelijkheid om patchwork te komen doen en/of te quilten in het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid. Er zijn begeleiders met jaren ervaring aanwezig die je goed op weg kunnen helpen. 

Lijkt het je leuk om samen met andere met patchwork of quilten bezig te zijn? Kom dan eens een kijkje nemen op de dinsdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur of op vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur om te zien of dit iets voor je is. 

Bel naar 024-3452113 voor meer informatie of neem een kijkje op de website www.ccnz.nl.


Patchwork is een handwerktechniek waarbij lapjes katoenen stof van verschillende kleur en grootte aan elkaar worden genaaid. "Patch" betekent ook lapje stof. De lapjes stof kunnen in verschillende kleuren, dessins en vormen worden gebruikt en aan elkaar genaaid worden waardoor er ontelbare mogelijkheden zijn om tot een origineel eindproduct te komen.

In de 18e en 19e eeuw werd patchwork in Amerika en Europa veel toegepast. Van kleine lapjes stof kan zo een warme deken worden gemaakt (een Quilt) en krijgen restjes stof toch nog een nuttige bestemming in plaats van te worden weg gegooid.