Bikkel en de wethouders Broeren en Daemen bij de aftrap van het project Gezonde Buurten.
Bikkel en de wethouders Broeren en Daemen bij de aftrap van het project Gezonde Buurten. Foto:

Aftrap Gezonde Buurten in Nijmeegse wijk Grootstal

Algemeen

NIJMEGEN - Bikkel en de wethouders Broeren en Daemen gaven zaterdag 28 januari de aftrap voor het project Gezonde Buurten. De wijk Grootstal is gekozen als een van de negen wijken in Nederland die in 2023 een boost krijgt op het gebied van groen, spelen en ontmoeten. Hiervoor gaan Jantje Beton, IVN Natuureducatie, gemeente Nijmegen, Bindkracht10, GGD Gelderland Zuid en bewoners samen aan de slag.

Bij de feestelijke aftrap voor het project Gezonde Buurten waren ruim 80 bewoners aanwezig. Kinderen waren enthousiast over de workshops Happy Stones, zaadbommen maken en Urban Sports. Het feest was compleet met verse soep van ‘Van Tuin tot Bord’ en een loterij. Bewoners deelden volop ideeën om Grootstal groener, speelser en gezelliger te maken. De projectgroep neemt alle ideeën mee in een ontwerp voor meer groen, spelen en ontmoeten in de wijk.

Buurtsafari voor kinderen

Dinsdag 14 februari zijn kinderen uit Grootstal van harte welkom voor de buurtsafari ‘Groene en speelse ontmoetingsplek in Grootstal’. Tijdens de safari ontdekken ze wat er leuker, fijner, groener en speelser kan in Grootstal. De safari gaat om 14.15 uur van start bij de Kleine Wereld.

Bewoners mogen meedenken

Begin maart mogen volwassenen in Grootstal meedenken. Wat vinden zij belangrijk in de wijk rondom spelen, ontmoeten, bewegen en natuur. De projectgroep kondigt deze bijeenkomst aan in de buurt met posters en flyers en via onder andere Nextdoor. Alle ideeën zijn welkom. Alle opgehaalde ideeën van kinderen en volwassenen worden meegenomen in een ontwerp voor meer groen, spelen en ontmoeten in de wijk. Het ontwerp wordt dit jaar al uitgevoerd.

Deze ‘Urban Kids’ deden mee aan de workshop Urban Sports.
Samen spelen en ontmoeten.