Instructie tijdens het snoeien.
Instructie tijdens het snoeien. Foto:

Workshop appelbomen snoeien

REGIO - Het Appelland is een boomgaard in Park Lingezegen bij Elst. Op zaterdag 18 februari heeft daar een workshop appelbomen snoeien plaats. Iedereen die een jonge boomgaard heeft en wil leren hoe deze te onderhouden is welkom. In een ochtend leer je de basisbeginselen van het snoeien. 

Michael Witjes brengt je graag zijn kennis over het beheren van boomgaarden over. “We hebben Het Appelland vier jaar geleden aangelegd en zijn de plek nog steeds aan het ontwikkelen. De appelboompjes zijn nog jong, ideaal om tijdens de workshop de basis van het snoeien in de praktijk over te brengen." 

"We vertellen over ogen, knoppen, vormsnoei, dynamische snoei en hoe je de boomgaard extensief kan beheren. Eigenlijk de basis van een boomgaard gestoeld op ecologische waarde en verschillende zienswijzen van snoeien."

Op Het Appelland is de natuur het uitgangspunt. Er wordt weinig gemaaid, wordt de bodem met rust gelaten en wordt er geen gifspuit gebruikt. Er staan naast appelbomen ook hazelaars, zwarte bessen, lindes, peren en andere struiken om meer biodiversiteit te krijgen. Deelname kost 25 euro. Aanmelden via: michael@hetappelland.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding