Beeld op een informatiezuil, Grote Markt hard geraakt.
Beeld op een informatiezuil, Grote Markt hard geraakt. Foto:

Klokkengebeier bij de start van 'Moment van Hoop'

Vervolg van voorpagina

Het is 21 februari net als 79 jaar geleden carnaval. Destijds troffen de bommen ook carnavalsvierders die juist in Nijmegen even afleiding zochten van de oorlogsellende. De klokken van de Stevenskerk luiden even voor 19.00 uur het 'Moment van Hoop' in.

Deelnemers  

Het gratis toegankelijke programma in de twee kerken tussen 19.00 en 21.45 uur kent de volgende muzikale deelnemers. 

In de Molenstraatskerk het Wereldmuziekkoor, Ex Falso, Cantiamo, Saudade, Cantus Obliquus, Revolt Vocal Group, Nijmeegs Mannenkoor en troubadours Karel Bosman, Dirk-Wim in 't Hof en Karel Bosman. 

In de Stevenskerk optredens van de koren Hatikwa, Good Company, campuskoor Veelstemmig, Melodie, Cantemus, Ensemble Casulana en organist Jetty Podt en troubadour Dirk-Wim in 't Hof.

Medewerking verlenen verder stadsdichter Heidi Koren, campusdichter Derk Wijkamp en de dichters Qader Shafiq, Marcel Rözer, Rosanne de Boer, Yildiz Gies, Linda Vogelesang, Pauline Jansen, Gaiane Abrahamiam, Marijke Hanegraaf en Rob Jaspers

Herdenkingsdag  

Woensdag 22 februari is de officiële jaarlijkse herdenking.  Er is een Oecumenische gebedsdienst in de Stevenskerk, aanvang 12.00 uur. 

Gevolgd door een herdenking en kranslegging bij het monument De Schommel op het Raadhuishof. Deze plechtigheid begint om 13.00 uur. Met twee minuten stilte rond 13.28 uur, het moment dat de bommen op de stad vielen.

Naast de herdenking bij De Schommel is er vanaf 13.15 uur een herdenkingsplechtigheid op Begraafplaats Daalseweg. Na afloop is er voor dat gezelschap een informeel samenzijn in de Lutherse kerk aan de Prins Hendrikstraat 79.  

Kijk voor meer informatie op de website brandgrens024.nl.