Ontdek de wereld van de mircomineralen

NIJMEGEN - De GEA(geologie)-kring Arnhem/Nijmegen houdt dinsdag 14 februari haar maandelijkse kringlezing in het Parochiehuis van de Antonius van Paduakerk aan de Van Slichtenhorststraat 81 in Nijmegen. Spreker Henk Smeets houdt een lezing getiteld 'Australische micromineralen'. De avond begint om 20.00 uur. De entree is 5,00 euro (geen pin).

Micromineralen worden zichtbaar door een stereomicroscoop. Bij een vergroting van 10 tot 50 keer opent zich een fascinerend mooie wereld van volmaakte kristallen. Smeets neemt u mee naar Australiƫ en vertelt onder andere over twee bijzondere vindplaatsen van micromineralen: Iron Monarch en Broken Hill. Bij zijn verhaal toont hij de meest schitterende mineralenfoto's. Zie ook www.tomeikminerals.com.


Houtbewerken in Creatief Centrum Zuid 

NIJMEGEN - Iedere dinsdag van 19.00 tot 21.30 uur is het mogelijk met hout te werken in het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid. Ben jij op zoek naar een plek om met hout te werken en leren omgaan met gereedschap? Meld je dan aan om samen met anderen te werken met hout. Deelname kost 105 euro per jaar. Hiervoor mag je op maandag, dinsdagavond, woensdag, donderdag en vrijdag gebruik maken van het houtlokaal. Er is begeleiding aanwezig om je te helpen met het werken met de machines. Aanmelden via info@ccnz.nl o.v.v. Houtbewerken op dinsdagavond. Je kunt je ook persoonlijk aanmelden bij Creatief Centrum Nijmegen-Zuid aan Tolhuis 44-44 in Nijmegen. Meer info: www.ccnz.nl.