Lezing over het 'Verhaal van Gelderland'

NIJMEGEN - Eind 2022 verscheen het Verhaal van Gelderland: vier boeken die samen een geïllustreerd overzicht vormen van de rijke geschiedenis van Gelderland. 

Onder leiding van Dolly Verhoeven werkten ruim dertig auteurs en redactieleden hieraan mee. Donderdag 16 februari geven Dolly Verhoeven, Johan Oosterman en Joost Rosendaal bij Dekker v.d. Vegt boekverkopers aan de Marikenstraat 29 in Nijmegen een lezing over de rijke geschiedenis van Gelderland. 

Verhoeven verzorgt de inleiding en vertelt over de opzet van de vier boeken, vervolgens spreekt Oosterman over het Middeleeuwse hertogdom Gelre en Rosendaal vertelt over Gelderland in de woelige Bataafs-Franse tijd. Het Verhaal van Gelderland is een integrale en chronologische geschiedenis, waarin politieke, economische, sociale en culturele processen per periode in onderlinge samenhang worden beschreven. Donderdag 16 februari, aanvang 19.00 uur. Vrij entree. Wel aanmelden via 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl.


In vier boeken behandelt het Verhaal van Gelderland alle belangrijke thema's uit het Gelderse verleden. Van de mysterieuze grafheuvels op de Veluwe tot de machtige hertogen van Gelre. Van ordelijke Romeinse legerkampen tot weelderige adellijke landgoederen. Van de gewelddadige verovering van Grol tot de mislukte slag om Arnhem.