Onderzoekers Radboud Universiteit brengen wetenschap naar het basisonderwijs

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit organiseert jaarlijks projecten op het gebied van wetenschapseducatie voor het basisonderwijs. De komende weken zetten onderzoekers van de Radboud Universiteit hun expertise in om op een leuke en toegankelijke wijze kinderen te betrekken bij de wetenschap.

-Project Fantaserende dieren. Op zondag 12 februari bezoekt het team van dr. Annabelle Dufourcq de leerlingen van IMC Weekendschool in Nijmegen. Aan de hand van verschillende activiteiten, waaronder het observeren van de dieren op locatie, onderzoeken ze samen de vraag of dieren een fantasie hebben.

-Project HIV-medicijnen voor kinderen. Dinsdag 7, 14 en 21 maart staan in het teken van onderzoek naar hiv-medicatie voor kinderen. Prof. dr. David Burger en dr. Angela Colbers vertellen de kinderen van kindcentrum TOON in Nijmegen meer over deze infectieziekte en de behandeling hiervan, aan de hand van diverse activiteiten. Op woensdag 5 april bezoeken de leerlingen het lab van de onderzoekers in het Radboudumc.

-Project Slaap en geheugen. Op woensdag 12 april bezoeken leerlingen van basisscholen de Laarhorst en de Laarakker uit Arnhem het Centraal Dierenlaboratorium van de Radboud Universiteit. Hier komen zij meer te weten over het proefdieronderzoek naar slaap en geheugen van dr. med. Lisa Genzel en haar team.

Meer informatie over de onderzoekers en hun thema’s op www.ru.nl/wetenschapsknooppunt/aanbod/radboud-science-awards/overzicht-winnaars-0/winnaars-rsa-2022/