De Prins en zijn gevolg lezen de Carnavalskrant aandachtig.
De Prins en zijn gevolg lezen de Carnavalskrant aandachtig. Foto: Knotsenburg in Beeld

Uitreiking Knotsenburgse Carnavalskrant

Algemeen

NIJMEGEN - Twee jaar lang was er geen carnaval en dus ook geen Knotsenburgse Carnavalskrant. Nu de carnavalisten warm lopen voor de knotsgekke dolle dagen, rolt de Knotsenburgse Carnavalskrant van de persen. Zaterdagmiddag 11 februari nam Prins Roy den Eerste op de Grote Markt het eerste exemplaar in ontvangst.

Door Karel Hermsen

Wouter Fremery, voorzitter van de Federatie Openbaar Carnaval Nijmegen is blij en opgelucht. “Na Corona moest het hele carnavalsspel weer opgestart worden. En dat lukt behoorlijk goed. Na een aarzelend begin door de vele onduidelijkheden zit de vaart er nu goed in. Wat opvalt is de tomeloze energie die onze carnavalsverenigingen en commissies er in steken om het Knotsenburgse carnaval niet alleen te behouden maar door een goede samenwerking van alle betrokkenen versterkt op de kaart te zetten. Daar zijn we hartstikke trots op. Carnavalskrant 2023 is daar een mooi voorbeeld van. De redactieleden hebben mooie verhalen geschreven en door de sponsoren en adverteerders is deze uitgave financieel weer mogelijk gemaakt.”

De Knotsenburgse Carnavalskrant sluit aan bij het motto van dit jaar `het masker blieft af`.

Naast een compleet overzicht van alle activiteiten is er veel aandacht voor die onderdelen die dit jaar een jubileum vieren zoals bijvoorbeeld de Carnavalsmis en de Kroegentocht Ga Mee Van Café Naar Café. Carnavalsvereniging St. Anneke viert haar 70e verjaardag en krijgt natuurlijk extra aandacht. Een bijzondere Knotsenburger wordt in de schijnwerpers gezet.

Dat burgemeester Bruls een fervent carnavalist is weet iedereen, maar hoe zat het met zijn voorgangers? Waarom geen optocht meer, maar een Ummegang en wat is dat eigenlijk? Uiteraard geven Prins Roy den Eerste en Jeugdprins Casper den Eerste in een interview hun visie op het Knotsenburgse carnaval.

De Carnavalskrant wordt in gedrukte vorm verspreid via de horeca en tijdens de activiteiten voorafgaand aan de carnavalsdagen. De volledige digitale versie kan bezocht worden via de website van de FOCN: www.knotsenburg.nl