Initiatiefnemers Mir Marinus en Yette Rohde op pad met projectgroep en deelnemers.
Initiatiefnemers Mir Marinus en Yette Rohde op pad met projectgroep en deelnemers. Foto: Peggy van Minkelen

Project voor lhbtiqa+’ers met een fysieke handicap

Algemeen

NIJMEGEN - Makers en deelnemers van het zichtbaarheidsproject Queer Crips – Real People verspreiden in de Nijmeegse binnenstad posters van queer mensen met een fysieke handicap. Het project is gemaakt vóór en dóór lhbtiqa+ mensen met een fysieke handicap en wordt gefinancierd door de gemeente Nijmegen.

“Queer mensen met een fysieke handicap zijn vaak dubbel onzichtbaar. Zo zijn veel lhbtiqa+ bijeenkomsten niet rolstoeltoegankelijk. En bij mensen met een handicap wordt er vanuit gegaan dat ze geen seks hebben, laat staan dat ze homo, bi+ of lesbisch kunnen zijn, of intersekse of transgender. Dit maakt het lastig om aansluiting te vinden”, aldus één van de makers. “Queer Crips – Real People vraagt daarom aandacht voor deze groep. We hangen de posters op alledaagse, Nijmeegse locaties om te laten zien dat we er altijd al zijn. En dat we er mógen zijn.” 

De portretten tonen alternatieve rolmodellen, inspireren en nodigen uit om de groep te leren kennen. “We zijn liefdevol; we zijn activisten; we zijn op zoek naar een community; we zijn dansers; we zitten in een relatie; we doen een studie; werken in de ICT of zetten ons in voor mensenrechten.”

Wil je de werken zien? Kom naar de opening op zondag 19 februari (om 13.00 uur in de Lindenberg of om 12.30 uur bij bieb De Mariënburg) óf kijk vanaf 19 februari in de Lindenberg, het Roze Huis, Bibliotheek (centrum), Café De Plak en het Zelfregiecentrum. Meer weten? Kijk op qcrp.nl