Praten over darmkanker

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Darmkanker is een van de meest voorkomende kankersoorten, zowel bij mannen als bij vrouwen. Het Marikenhuis houdt donderdagavond 2 maart een interactieve bijeenkomst over (nieuwe) behandelopties bij darmkanker. Het Marikenhuis vindt u aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen. Inloop vanaf 19.00 uur, vrij entree. Meer info en aanmelding: www.marikenhuis.nl.

Onderwerpen die veelal leven bij mensen, geconfronteerd met darmkanker, zijn bijvoorbeeld: Wat is de huidige stand van zaken en zijn er nieuwe inzichten rond diagnostiek en behandelopties? Wat zijn symptomen, oorzaken en risicofactoren van darmkanker? Wat zijn mogelijke gevolgen van behandelingen? 

Bas Polle (maagdarmchirurg in het CWZ) spreekt onder andere over nieuwe ontwikkelingen in de diagnostiek en de behandeling van darmkanker, zowel zonder als met uitzaaiingen. Linda Geurts (verpleegkundig specialist heelkunde in het CWZ) gaat in op de invloed van leefstijl op de behandeling van darmkanker. Joop Dijkstra zal als ervaringsdeskundige vertellen over zijn ziekteproces. Hij gaat in op wat het Marikenhuis voor hem heeft betekend in het leren omgaan met darmkanker. Verder is er aandacht voor wat een lotgenotengroep voor je kan betekenen als je geraakt bent door darmkanker, de werkwijze van lotgenotengroepen en de daarin voorkomende thema’s. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen, discussie en reacties.