Indische Literaire Salon in het OBG

NIJMEGEN - In het Oud Burgeren Gasthuis aan de Professor Cornelissenstraat 2 in Nijmegen is zondag 26 februari van 13.00 tot 16.00 uur weer een bijeenkomst van de Indische Literaire Salon. Gasten zijn Robin Raven en Lilja Anna Perdijk. Entree 7 euro (geen pinmogelijkheid). Aanmelden via steunpuntnijmegen@pelita.nl.

'Akal. Overleven in Nederlands-Indië’ is het debuut van Lilja Anna Perdijk. Zij noemt haar boek een historische non-fictie roman. De hoofdrol in het boek is George Wilhelm ‘Bo’ Keller (1928 – 2021). Deze op Sumatra geboren Indo-Europeaan kende een bewogen leven in het KNIL waarover hij eindeloos leek te kunnen vertellen. ‘Akal’ staat voor behendigheden, sluwheden, listen die een persoon sterk maken om problemen aan te gaan. Zoals in de subtitel van het boek staat: ‘overleven’.

‘Surapati' van Robin Raven is het verhaal van Surapati, de nationale held van Indonesië, dat leest als een spannende (jeugd)roman. Hij sterft in 1706 de heldendood in een beslissende veldslag met de VOC-troepen. Indonesië eert hem sinds 1975 als nationale held. ‘Surapati' is een combinatie van historie, legende en literaire fictie. De auteur werkte mee aan een uitzending van Het Klokhuis over Revolusi!- en de Slavernijtentoonstellingen in het Rijksmuseum.

Beide boeken worden tijdens de salon verkocht en eventueel gesigneerd.