Subsidie Gelderse jeugdpodiumkunsten

NIJMEGEN - Alle kinderen in Gelderland moeten de kans hebben om een muziek-, theater-, of dansvoorstelling te bezoeken. Vanaf maandag 9 januari biedt provincie Gelderland daarom een nieuwe subsidieregeling aan voor jeugdpodiumkunsten. 

"Provincie Gelderland zet zich in voor een cultureel aanbod voor iedereen. Met de nieuwe subsidieregeling jeugdpodiumkunsten willen we stimuleren dat  kinderen tot 18 jaar uit alle hoeken van Gelderland een voorstelling van hun keuze kunnen bezoeken. Daarbij gaat het om een breed aanbod van muziek-, theater- en dansvoorstellingen."

Organisaties die voorstellingen en producties ontwikkelen of uitvoeren voor de Gelderse jeugd kunnen subsidie aanvragen. Op voorwaarde dat zij deel uitmaken van een samenwerking van minstens twee aanbieders (zoals professionele muziek-, theater-, en dansgezelschappen) en/of afnemers (zoals podia, scholen of cultuurpunten) van jeugdpodiumkunsten.

Vernieuwing en meer aanbod

Met de regeling zet Provincie Gelderland in op het vergroten van de verscheidenheid van aanbod jeugdpodiumkunsten en ook de regionale spreiding binnen de provincie. 

"Daarnaast willen we talentontwikkeling van de makers en vernieuwing van het aanbod in Gelderland stimuleren. Dit geeft startend of gevestigd talent de kans om zich (verder) te ontwikkelen voor de specifieke doelgroep van jeugdpodiumkunsten." 

Subsidie aanvragen 

Voor de nieuwe subsidie is voor 2023 in totaal 538.000 euro beschikbaar. Aanvragers kunnen maximaal 60% van de subsidiabele kosten met een maximum van 75.000 euro ontvangen. 

Vanaf maandag 9 januari 2023 kunnen aanvragen worden ingediend. Meer informatie over de regeling, de voorwaarden en het aanmeldformulier is te vinden op de website
www.gelderland.nl/subsidies/jeugdpodiumkunsten