Philip Joosten
Philip Joosten Foto:

Rubriek De Mensen uit Nijmegen

NIJMEGEN - De Facebookpagina De Mensen uit Nijmegen portretteert mensen uit Nijmegen in woord en beeld om hen met elkaar te verbinden.

“Sport is al mijn hele leven mijn passie, ik kan niet zonder. Al sinds ik kind was, was sport voor mij mijn uitlaatklep. Thuis hadden we het niet breed en er waren geregeld moeilijke situaties binnen ons gezin. Door veel te sporten, kreeg ik meer zelfvertrouwen en stabiliteit en verbeterde ik mijn sociale vaardigheden. Nu geef ik zelf sportles als trainer van Parkour Freerunning. Met deze klim- en springsport probeer je hindernissen te overwinnen en grenzen te verleggen op een snelle en vloeiende manier. Je kan het overal beoefenen maar dit gebeurt voornamelijk in de stad in de buitenlucht. Op daken klimmen is een klein onderdeel van de training maar eerst gaat het erom om de basis onder de knie te krijgen. En daarvoor train je op de grond", aldus Philip Joosten. 

Zelfrespect

"Voor mij is het belangrijk om uit te gaan van wat iemand kan. Omdat ik veel mensen om me heen zag die te kampen hadden met stress van werk of thuissituaties, wilde ik graag mijn passie overbrengen voor deze sport. Het brengt je veel want je krijgt meer zelfrespect, rust en balans. Door te leren van elkaar ga je beter samenwerken. Ik heb geleerd om met minder financiële middelen te leven. En geleerd wat echt belangrijk is in het leven. Liefdevol zijn naar elkaar. En dat wil ik overdragen met de sport.”