Leuke activiteiten voor de hele familie in het Afrika Museum.
Leuke activiteiten voor de hele familie in het Afrika Museum. Foto:

In voorjaarsvakantie uitgebreid aanbod in Afrika Museum

Workshops bij expositie 'Helende Kracht'

BERG EN DAL - Verschillende workshops zijn ontwikkeld bij de tentoonstelling Helende Kracht. Zo ga je met woldraad aan de slag om een schilderij te maken over je eigen plaats in de wereld. Of sluit je aan bij de workshop metaalkunst waar je een amulet of fotoaltaar maakt. 

Volg de museumtour om meer te ontdekken over de wereldwijde zoektocht naar helende kracht. Je kunt dagelijks deelnemen tussen 18 februari en 5 maart. De workshops zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

'Stop de tijd'

Nieuw in het museum is de museumgame ‘Stop de tijd’. Tijdens de museumgame ontdek je de bijzondere verhalen bij de objecten die je onderweg ontmoet, los je samen puzzels op en ontcijfer je codes.

Kijk voor meer informatie over het vakantieprogramma en het reserveren van de museumgame op afrikamuseum.nl.


Optreden van De Heese Stemmen

NIJMEGEN - Koor De Heese Stemmen treedt zondag 19 februari op in de Petruskerk in Nijmegen. Aanvang 15.00 uur. 

Op het programma liederen uit de klassieke, lichte en wereldmuziek. Van onder meer Bateson, Dumont, Morley, Mozart en traditionals uit Engeland, Duitsland, Jamaica, USA en Zuid-Afrika. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.
Het koor De Heese Stemmen kan nieuwe leden gebruiken in alle stemgroepen, maar vooral tenoren en bassen. Meer informatie? Stuur een e-mailbericht naar Auke Klomp, klompsr@hotmail.com.





Natuurexcursie Groesbeekse bos

MOOK - Er is zondag 5 maart een IVN-excursie door de bossen bij Groesbeek. Het start- en eindpunt is bij restaurant 't Zwaantje aan de Groesbeekseweg 106 in Mook. De excursie is te voet onder begeleiding van een gids van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis. De natuur is zich in maart aan het voorbereiden op de bloei. De sapstromen van bomen en planten komen langzaam op gang. Een paar eerste planten bloeit al en de knoppen van bomen lopen uit. Veelal frisgroen van kleur. De altijdgroene naaldbomen lijken onveranderd. Denk aan goed schoeisel en passende kleding. Graag aanmelden via: excursie@ivnnijmegen.nl..

'Stippen op 
porselein'

NIJMEGEN - Vrijdag 3 maart verzorgt Renée Rokers in Creatief Centrum Nijmegen-Zuid (Tolhuis 44-44) een workshop 'Stippen op porselein'. De workshop is van 13.00 tot 15.30 uur en na afloop ga je met een zelf gestipt werkje naar huis.

Tijdens deze workshop leer je de basistechniek van het stippen. Je gaat eerst oefenen en daarna ga je aan de slag om een gestipt bordje of iets anders te maken. Er zijn servies en voorbeelden beschikbaar. Deelname kost 15 euro per persoon (inclusief bordje/servies, materialen en consumptie). Aanmelden via info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop stippen op porselein.Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden.  De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname. Meer info: www.ccnz.nl.