Daniel Reuss dirigeert Meesters & Gezellen. (Foto: Niek van Bruggen)
Daniel Reuss dirigeert Meesters & Gezellen. (Foto: Niek van Bruggen) Foto:

Koormuziek van het hoogste niveau

Meesters & Gezellen in Stevenskerk

NIJMEGEN - Met Meesters & Gezellen komt jaarlijks koormuziek van het hoogste niveau naar de Stevenskerk in Nijmegen. De editie van dinsdag 28 februari heeft als thema Wendingen. De Meesters zijn afkomstig van Cappella Amsterdam, de Gezellen zijn jonge zangtalenten afkomstig uit de hele wereld. Het evenement is van 20.30 tot 21.45 uur. Entree 22,50 euro. Tickets bestellen via de website www.ikbenaanwezig.nl

De opzet van Meesters & Gezellen is erop gericht dat jonge zangers al doende competenties verwerven in een authentieke werksituatie. De stemgroepen (sopranen, alten, tenoren en bassen) bestaan steeds uit vijf jonge zangers (Gezellen), aangevuld met één professionele ensemblezanger (Meester) met een grote staat van dienst. De kennisoverdracht van de Meesters is non-directief: niet de uitleg over hoe het zou moeten speelt de boventoon, maar juist het samen doen. Door hun aanwezigheid en hun expertise brengen de Meesters ervaring, rust en stabiliteit, waardoor het functioneren van het gehele gezelschap op een hoger plan wordt getild en er een effectieve leersituatie ontstaat. 
Het programma van 2023 is getiteld ‘Wendingen' naar het toenmalige tijdschrift van de Amsterdamse School, een architectuurstroming uit het begin van de 20ste eeuw dat als ideaal had om aan alle lagen van de bevolking zo veel mogelijk moois aan te reiken.
www.ikbenaanwezig.nl