De Eendracht.
De Eendracht. Foto:

NEC O21 blameert zich tegen Roda

NEC O21 heeft zaterdag weinig potten kunnen breken tegen de leeftijdsgenoten van Roda JC. In Kerkrade werd het 5-1 voor de thuisploeg. NEC O18 behaalde nog wel een punt tegen Almere City FC O18 (2-2).

NEC O21 kwam geen moment in de wedstrijd tegen Roda. NEC ging aan de thee met een 2-0 achterstand en kort na rust werd het zelfs 3-0. Tygo Kersten verzachtte het leed iets door nog wel de 3-1 te maken, maar dat deerde Roda niet. Met nog twee goals in de laatste tien minuten kwam de eindstand uiteindelijk uit op 5-1.

De ploeg van Mark Otten moet hierdoor een pas op de plaats maken en staat nu vijfde in de competitie van acht teams. Wel zijn er twee ploegen onder de Nijmegenaren die minder duels hebben gespeeld. Eén daarvan is Vitesse, de tegenstander van aankomend weekend. De Arnhemmers hebben na vier duels pas vier punten en staan onderaan. Een mooie kans voor de mannen van Otten om de Nijmeegse eer hoog te houden!

Twee snelle goals

NEC O18 had zaterdag ook geen topmiddag. Tegen de leeftijdsgenoten van Almere City bleven de Nijmegenaren steken op een 2-2 gelijkspel. NEC kwam al binnen tien minuten op 1-0, maar kon die voorsprong niet vasthouden. Na een half uur maakte Almere namelijk alweer gelijk. Die gelijke stand bleef lang op het scorebord, maar Almere City kwam vlak voor tijd op voorsprong. De mannen van Kevin Moeliker hadden waarschijnlijk goed naar het eerste elftal van NEC gekeken. Want, net zoals het eerste elftal het deed in de beker tegen Feyenoord, kwam NEC na een minuut alweer op gelijke hoogte: 2-2. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.