TEK-regeling en Ondernemerspunt Geldzorgen

Extra hulp bij hoge energiekosten

NIJMEGEN - Ondernemers kunnen vanaf april gebruik maken van de TEK-regeling (tegemoetkoming energiekosten energie-intensief MKB) van de rijksoverheid. 

Deze regeling is voor ondernemers met maximaal 250 werknemers die meer dan 7% van hun omzet besteden aan energiekosten. Door de drempel van 7% energiekosten vallen veel kwetsbare MKB-bedrijven buiten deze regeling. De gemeente Nijmegen wil nu Nijmeegse ondernemers met een hoge energierekening al eerder helpen.

De gemeente Nijmegen biedt ook andere hulp aan ondernemers. Ondernemers met geldzorgen of financiĆ«le vragen kunnen terecht bij het Ondernemerspunt Geldzorgen. 

Ondernemers kunnen hier terecht met vragen als: is mijn bedrijf nog levensvatbaar? Hoe moet ik (en mijn gezin) rondkomen nu het niet goed gaat met mijn bedrijf? De medewerkers van het Ondernemerspunt Geldzorgen bieden financiƫle steun, advies en administratieve hulp. Kijk voor meer informatie op nijmegen.nl/geldzorgenondernemers

Deze winter biedt de gemeente extra hulp aan inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen die in geldnood komen door de hoge energieprijzen. 

Zo is er onder andere een noodfonds voor inwoners (ook voor hogere inkomens), een noodfonds voor maatschappelijke instellingen en verenigingen en biedt de gemeente allerlei acties en tips om energie te besparen.

Meer informatie

Heeft u geldzorgen door hoge energiekosten? De gemeente Nijmegen kan helpen! Ook met energie besparen. Kijk voor een overzicht wat de gemeente allemaal voor ondernemers en burgers kan doen op de website nijmegen.nl/dewinterdoor