Watercafé over duurzaam waterbeheer

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Op 15 maart zijn er weer Waterschapsverkiezingen, tegelijkertijd met de verkiezingen voor Provinciale Staten. Nijmegen valt onder waterschap Rivierenland. Waterschapspartij Water Natuurlijk houdt op donderdagavond 2 maart van 20.00 tot 21.30 uur een Watercafé in de Thiemeloods aan de Leemptstraat 34 in Nijmegen. Inloop vanaf 19.30 uur. Vrij entree.

Wethouder Cilia Daemen (GroenLinks) vertelt wat de gemeente Nijmegen, samen met buurgemeenten en het waterschap, doet aan klimaatadaptatie. Welke maatregelen zijn nodig om onze regio klimaatbestendig te houden? Leon van Kouwen is onderzoeker en vertelt over het belang van een goede waterkwaliteit. Hoe voorkomen we dat waterkwaliteit straks ons nieuwe stikstofprobleem wordt?

De sprekers gaan in op de vraag hoe goed waterbeheer kan bijdragen aan de kwaliteit van jouw leefomgeving. Wat is de rol van het waterschap hierbij en hoe kan jij als burger jouw bijdrage leveren? Na de twee inleidingen is er ruimte voor vragen en discussie. Wat moeten de gemeente en het waterschap volgens jou doen om de kwaliteit van de regio te verbeteren? Welke initiatieven zijn volgens jou belangrijk voor onze regio?