Capella Cumerana onder leiding van Jetty Podt. (Foto: eigen foto)
Capella Cumerana onder leiding van Jetty Podt. (Foto: eigen foto) Foto: Capella Cumerana

Choral Evensong in kerk

NIJMEGEN - In de Stevenskerk in Nijmegen wordt zaterdag 4 maart weer een Choral Evensong gezongen door Capella Cumerana onder leiding van Jetty Podt. Aanvang 16.00 uur. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. De Evensong duurt ongeveer 45 minuten.

Op het muzikale programma staat onder meer muziek van Thomas Tallis (1505-1585), Philip Radcliffe, John Foster en Herbert Howells (1892-1983). "In deze periode vóór Pasen - vastentijd of 40-dagentijd  genoemd - kijken we uit naar Pasen, het feest van bevrijding. Het bevrijde leven kan alleen maar bloeien wanneer wij mensen leven in verantwoordelijkheid en met compassie voor al wat leeft. De lezingen van vandaag vertellen ons wat daarvoor nodig is. Gods levensregels in acht nemen en je naaste - zelfs je vijand - liefhebben als jezelf", aldus de organisatie van Choral Eversong.


Expo 'Dansvloer'

PERSINGEN - Dansvloer ToPé en JP hebben de handen ineen geslagen voor een duo-expositie in het kerkje van Persingen op zaterdag 4 en zondag 5 maart. De expositie heeft als titel 'Dansvloer'. Grafisch werk (JP) en objecten (ToPé) gaan met elkaar een interactie aan. Beide dagen open van 11.00 tot 17.00 uur. 

De objecten van ToPé zijn gestileerde interpretaties van dansers die de ruimte invullen met hun verstilde choreografie. De grafische werken van JP kiezen het toeschouwersperspectief. De combinatie van werken verbeeldt een dansvloer waar de harde realiteit van het alledaagse even plaatsmaakt voor de verlossing van een gedroomde wereld. 

Rommelmarkt
in De Schakel

OOSTERHOUT - In Dorpshuis De Schakel aan de Honsvoet 2 in Oosterhout is zondag 19 maart een rommelmarkt. Aangebonden worden tweedehands spullen.

U kunt een tafel reserveren voor 17,50 euro. Ook is er een mogelijk om een grondplaats te reserveren voor 10,00 euro. Uiteraard kunt u zolang er plaats is meerdere tafels/grondplaatsen naast elkaar reserveren. Geef dit dan duidelijk aan bij uw reservering. Wilt u tweedehands spullen verkopen of meer informatie, stuur dan een e-mail naar: rommelmarktoosterhout@hotmail.com. De inschrijving gaat op volgorde en vol is vol!
Wilt u niets verkopen, maar lekker komen snuffelen, dat kan tussen 10.00 en 14.00 uur. De entree is 2,00 euro (incl. kopje koffie). Kinderen t/m 11 jaar onder begeleiding van een ouder/verzorger gratis entree. Parkeren is gratis.

Bijeenkomst over darmkanker

NIJMEGEN - Het Marikenhuis houdt donderdagavond 2 maart een interactieve bijeenkomst over (nieuwe) behandelopties bij darmkanker. Het Marikenhuis vindt u aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen. Inloop vanaf 19.00 uur, vrij entree. Meer info en aanmelding: www.marikenhuis.nl.

Sprekers zijn Bas Polle (maagdarmchirurg in het CWZ), Linda Geurts (verpleegkundig specialist heelkunde in het CWZ) en Joop Dijkstra vertelt als ervaringsdeskundige over zijn ziekteproces. Verder is er aandacht voor de lotgenotengroep.

Politiek Café PvdA

NIJMEGEN - PvdA Nijmegen houdt vrijdag 3 maart van 18.30 tot 20.00 uur in café de Burgemeester in de Grotestraat in Nijmegen een politiek café waarin belangstellenden de gelegenheid hebben vragen te stellen over de Waterschapsverkiezingen. Aan bod komen het belang van wateropslag vanwege klimaatverandering, toenemende droogte en de risico's op tekorten aan schoon drinkwater. Sprekers zijn Jean Buskens, Marlies van Hulsentop en Max van Leeuwen.