Gepke Visser.
Gepke Visser. Foto:

'Zeemeisje' woont al jaren aan de wal in Nijmegen

Rubriek De Mensen uit Nijmegen

NIJMEGEN - De Facebookpagina De Mensen uit Nijmegen portretteert mensen uit Nijmegen in woord en beeld om hen met elkaar te verbinden.

"Voor mij was het best moeilijk om mijn werk achter me te laten. Ik heb bijna 36 jaar gewerkt als hoofdanalist op het Radboudumc. Super leuke baan, fantastische tijd en altijd met veel plezier gewerkt", aldus Gepke Visser. 

"Ik ben nu twee jaar met pensioen en ga er nu een beetje aan wennen dat ik gewoon alleen maar leuke dingen mag doen. Ook komt deze tijd nu handig uit omdat ik herstellende ben van een kaakoperatie, na een ongelukkige val. Dus een geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen." 

Zeemeisje

"Nee, ik ben niet geboren in Nijmegen. Ik ben een eilander, geboren en opgegroeid op Schiermonnikoog. Mijn familie daar ga ik regelmatig bezoeken. Ik hou van de zee, ik hoorde laatst iemand zeggen dus jij bent een ‘zeemeisje'! Ja dat ben ik, een eilander én zeemeisje." 

"Ik was 16 jaar toen ik aan wal ging om te studeren. En aan wal gebleven. Ik woon al jaren met veel plezier in Nijmegen." 

"In deze tijd ga ik wel eens in gedachten terug naar mijn kindertijd op Schiermonnikoog. Toen was er nog geen gas en elektriciteit aangelegd. We leefden toen met gasflessen en olielampen." 

Lichtknopjes

"Toen ik 8 jaar was, ik weet het nog goed, werd er elektriciteit aangelegd. Toen kon ik zomaar op een knopje drukken, en er was licht! Veel gespeeld met lichtknopjes aan/uit aan/uit, het was magisch!"