Stop de Tijd in Afrika Museum. (Foto: Studio 38C)
Stop de Tijd in Afrika Museum. (Foto: Studio 38C) Foto:

Museumgame voor iedereen vanaf 8 jaar

Nieuw: 'Stop de Tijd' in Afrika Museum

BERG EN DAL - Het Afrika Museum in Berg en Dal heeft een audiotour voor volwassen en voor de allerkleinsten vanaf 4 jaar is er de kijktour 'Ik zie ik zie...'. Maar om de doelgroep daartussenin op een uitdagende manier kennis te laten maken met de collectie heeft het Afrika Museum nu de museumgame 'Stop de Tijd'. Iedere openingsdag te boeken. 

'Stop de Tijd' biedt een unieke manier van museum bezoeken. Samen ga je aan de slag voor een wetenschapper die per ongeluk een object vanuit de toekomst naar het hier en nu heeft gestuurd. Een koffer met sleutels en een tablet zijn de ingrediënten voor een zoektocht naar codes die je op verschillende plekken in het museum kunt vinden. 

Bijvoorbeeld bij de zeer gedetailleerde bronzen beeldjes die vroeger gebruikt werden als contragewichten om het betaalmiddel goudstof op een weegschaal te meten. Middels een code die als oplossing uit een vorige opdracht voortkwam activeer je een geprojecteerd bordspel. Hiermee leer je over de bronzen contragewichten én ontcijfer je de volgende code die je dichterbij de oplossing brengt. Op naar de volgende opdracht.

Door het toepassen van deze gamification leren families en andere groepen spelenderwijs over de persoonlijke verhalen, traditionele objecten én hedendaagse kunst hoe we verbonden zijn met het continent Afrika. 'Stop de Tijd' duurt ongeveer 90 minuten en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Via www.afrikamuseum.nl te boeken.


Cursus T'ai Chi

NIJMEGEN - Er is plaats in de T'ai Chi lesgroep van dinsdagochtend (08.30-09.20 uur) in De Oorsprong aan de Driehuizerweg 321 in Nijmegen.

Je bent welkom als je al ooit eerder T'ai Chi hebt gedaan en een beetje vertrouwd bent met de Yang stijl volgens Chen Man Ch'ing. Deelname kost 7,00 euro per les (laatste les dit seizoen: 27 juni). Meer info via willem@taichinijmegen.nl..

Creatief schrijven

NIJMEGEN - In Hobbycentrum Nijmegen Oost aan Daalsehof 2 in Nijmegen start woensdagavond 15 maart de tweewekelijks activiteit Creatief schrijven. Steeds van 19.30 tot 21.00 uur.

"Heb je schrijfkriebels maar vind je het een beetje spannend om je gedachten en verzinsels aan het papier toe te vertrouwen? Geen nood, we gaan aan de hand van korte opdrachten je schrijfpols soepel maken. Alles mag, foute zinnen maken bestaat niet." Bel of mail voor proefles: tel. (024) 323 1330 of  info@hobbycentrumnijmegenoost.nl

Langer thuis met hulpmiddelen

NIJMEGEN - De Klankbordgroep van Netwerk 100 houdt dinsdag 7 maart van 14.00 tot 16.00 uur een informatieve bijeenkomst over (slimme) technologische hulpmiddelen. De bijeenkomst speciaal voor ouderen is in Wijkcentrum de Biezantijn aan de Waterstraat 146 in Nijmegen. Aanmelden via netwerk100@netwerk100.nl  of tel. 024-3665017.

Er zijn twee presentaties en voorbeelden van nieuwe technologische hulpmiddelen worden besproken, zoals leefstijlmonitoring Vrij entree. Meer info over Netwerk 100 of lid worden van de Klankbordgroep: www.netwerk100.nl

Rommelmarkt

NIJMEGEN - Er is zondag 12 maart een rommelmarkt in Wijkcentrum de Biezantijn aan Waterstraat 146 in Nijmegen. Belangstellenden zijn welkom van 11.00 tot 15.00 uur. Entree gratis.

Repair Café

NIJMEGEN - Repair Café Nijmegen Centrum is vrijdag 3 maart van 11.00 tot 13.00 uur in ’t Oude Weeshuis aan de Papengas 8 in Nijmegen. Gereedschap en in beperkte mate materiaal zijn aanwezig om uw spullen te repareren. De materialen die gebruikt worden zijn verkrijgbaar tegen kostprijs. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Repair Café is altijd op zoek naar handige vrijwilligers die spullen kunnen repareren. Voor meer informatie: tel. 06 - 18473689.