Daphne Horstink met de door haar opgezette Siberische wezel.
Daphne Horstink met de door haar opgezette Siberische wezel. Foto:

Opgezette wezel, manenwolf, kasuaris, kraai en papegaai

EK succes voor Nijmeegse preparateurs

NIJMEGEN - De zes deelnemende preparateurs van het Nijmeegse preparateursbedrijf De Museumwinkel.com zijn zaterdag 18 februari in de prijzen gevallen tijdens de Europese Kampioenschappen Prepareren 2023 in Salzburg. Nooit eerder hebben zoveel preparateurs uit één bedrijf samen zoveel prijzen behaald. 

Preparateur Daphne Horstink-Plugers is onderscheiden met in totaal vijf awards. Voor haar opgezette Siberische wezel werd ze onder andere uitgeroepen als Second best of Europe. Met haar andere stuk, de zeldzame manenwolf, won ze de award Best of Show en Most Convincing Complete Art Award.

Lina Walen deed voor het eerst mee aan een kampioenschap met een bijzondere vogel, de kasuaris. Ze werd in haar categorie uitgeroepen als Best of Show.

De opgezette amazone papegaai en konijnuiltje van preparateur Sophie Kiela (eerder uitgeroepen tot Nederlands kampioen) zijn ook bekroond met hoge punten voor zeer goede kwaliteit in de allerhoogste Masters categorie.

Samen met skeletten-preparateur Lucas Boer zond Sophie een gezamenlijk stuk met kraaien in, die eveneens met goede punten is beloond. Daarnaast behaalde Lucas een hoge puntentelling in verschillende skeletcategorieën.

Preparateur Willem Leenders ontving de award Best of Professional met zijn opgezette aalscholver en Marshall Emondt kreeg hoge punten voor zijn amazone papegaai.

Alle stukken zijn binnenkort te bezichtigen in de winkel aan De Museumwinkel.com aan de Van Welderenstraat 114 in Nijmegen.

www.demuseumwinkel.com


De Museumwinkel.com in Nijmegen, de taxidermy winkel met unieke items zoals opgezette dieren, mineralen, schelpen en natuurhistorische schatten - is zeer trots op haar team. 


Daphne Horstink met haar stuk de manenwolf.
Manenwolf.
Siberische wezel.
Sophie Kiela: amazone papegaai.
Het geprepareerde konijnuiltje.
Afbeelding
Lina Walen met de kasuaris.
De opgezette kasuaris.
Stuk van Willem Leenders: aalscholver
Marshall Edmondt: amazone papegaai
 Werk van Lucas Boer.
 Sophie Kiela samen met skeletten-preparateur Lucas Boer bij het gezamenlijk stuk met kraaien.
Afbeelding