Viering Wereldvrouwendag

NIJMEGEN - Op Wereldvrouwendag woensdag 8 maart houden het Marikenhuis en Bindkracht10 samen een open middag voor vrouwen die in het teken staat van 'Mogen zijn wie je bent'. Aanvang 14.00 uur, vrij entree.

Vrouwen uit niet-Westerse landen, Nederland en andere Westerse landen, worden van harte uitgenodigd om elkaar die middag te ontmoeten in het Marikenhuis aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen. Er zijn allerlei activiteiten waarbij taal nauwelijks of geen rol speelt, zodat vrouwen uit verschillende culturen makkelijk mee kunnen doen en elkaar op een leuke en informele manier kunnen ontmoeten. Er kan genoten worden van lekkere hapjes, muziek, een loterij van diensten, demonstratie van traditionele klederdrachten, dansworkshop en er wordt afgesloten met samen eten.  

Omdat het woensdagmiddag is, zijn ook kinderen van harte welkom. Voor hen is een apart programma. Cilia Daemen, wethouder in Nijmegen van onder andere Inclusie, Welzijn en Gezondheid, opent de middag en verzorgt de loterij. Het volledige programma vind je op www.marikenhuis.nl.