Sorteren van spullen in voorportaal Antonius van Paduakerk. (Foto: Beppie Peters)
Sorteren van spullen in voorportaal Antonius van Paduakerk. (Foto: Beppie Peters) Foto:

Kerken zamelen opnieuw in voor bevolking Oekraïne

NIJMEGEN - "De situatie in Oekraïne is afschuwelijk. Mensen hebben het koud, er is regelmatig geen elektriciteit, geen schoon water, geen eten", aldus de oecumenische werkgroep diaconie van de Antonius van Paduakerk en de Maranathakerk.

Zeven kerken in Nijmegen en Overbetuwe slaan de handen ineen en zamelen weer houdbare levensmiddelen, hygiënische artikelen en incontinentiemateriaal in. 

De spullen kunnen nog tot en met zondag 2 april bij de kerken worden ingeleverd, onder andere bij de Antonius van Paduakerk in Nijmegen op zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 12.00 uur. 

"Samen met Project Surya zorgen wij dat alle goederen op de juiste plekken en zo snel mogelijk in Oekraïne terechtkomen." 

Voorbeelden van goederen die kunnen worden ingeleverd zijn maaltijdsoep in blik, tandenborstels en tandpasta, houdbare melk, rijst/macaroni, pastasaus, thee/koffie, groenten, fruit en vis in pot/blik, olijf- of zonnebloemolie. 

En verder denk onder meer aan luiers, billendoekjes, babyvoeding, stukken zeep, dikke kaarsen, lange lucifers, maandverband, paracetamol en toiletpapier. 

"De situatie in Oekraïne is afschuwelijk' 

U kunt ook geld overmaken: NL20 INGB 0002260342 t.n.v. LJWM Simons o.v.v. Humanitarian Aid Ukraïne. Meer info: tel. 024-3225239.