Linosnede in Nijmegen Oost

NIJMEGEN - Bij Hobbycentrum Nijmegen Oost aan de Daalsehof 2 in Nijmegen kun je sinds woensdag 22 februari starten met de activiteit Linosnede. Heb je zin om te gutsen, om aan de slag te gaan met je ontwerp en eindeloos af te drukken en variaties te maken met deze druktechniek? Geef je dan op voor deze tweewekelijks activiteit, steeds van 19.30 tot 21.30 uur. 

Bel of mail voor een proefles naar tel. (024) 323 13 30 of info@hobbycentrumnijmegenoost.nl of kijk op hobbycentrumnijmegenoost.nl.

Pegasus: spion 
in je broekzak?

NIJMEGEN - Een geheime dienst kan spionagesoftware Pegasus op je telefoon installeren. En niet alleen dictatoriale regimes maken gebruik van Pegasus, maar ook de overheden van vrije democratieën. Het Pegasusschandaal roept fundamentele vragen op over privacy, veiligheid en de rechten van overheden. Wat moeten we met spyware als deze? Mag de overheid mobiels hacken? 

Kom donderdag 2 maart in De Lindenberg in Nijmegen luisteren naar Europarlementariër Sophie in ’t Veld (aanwezig via Zoom) die vertelt waarom Pegasus de democratie ondermijnt en jurist Frederik Zuiderveen Borgesius die de juridische gronden voor staats-spyware analyseert. Dit programma kun je online via een livestream of fysiek in de zaal bijwonen. Van 20.00 tot 21.30 uur. Deelname is in beide gevallen gratis. 

Creatieve 
macraméveren

NIJMEGEN - In het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid in Tolhuis wordt dinsdag 7 maart van 19.00 tot 21.30 uur een workshop macraméveren gegeven. Tijdens deze workshop maak je drie veren. Hiervoor wordt macramégaren (Bobbiny) gebruikt dat er is in de kleuren naturel, taupe en de derde vrije keuzekleur pauwblauw of terracotta. 

De veer wordt met een macramé knooptechniek gemaakt. Het macramé garen wordt na het knopen uitgekamd (één draad bestaat uit 56 dunne draadjes) waardoor er een mooie volle veer ontstaat. Nadat de veren in vorm zijn geknipt en voorzien zijn van een grote houten kraal komen ze aan een wandhanger. Je hebt na afloop van de workshop een creatief item voor je interieur of om cadeau te geven. Deelname kost 20 euro (inclusief materialen en consumptie). Aanmelden via info@ccnz.nl ovv marcraméveer of bel tel. 024-3452113.