Rogier Meijer is een trainer van weinig wissels. (Foto: Orange Pictures)
Rogier Meijer is een trainer van weinig wissels. (Foto: Orange Pictures) Foto:

Veelgehoorde kritiek op trainer Rogier Meijer blijkt juist effectieve werkwijze

Rogier Meijer is een trainer van weinig wissels. Tegen Excelsior zondagavond maakte de oefenmeester pas voor de vierde keer dit seizoen gebruik van al zijn wisselmogelijkheden. Maar wel met succes: Anthony Musaba bekroonde zijn invalbeurt met een (prachtig) doelpunt.

Dat is niet voor het eerst dit seizoen het geval. Al negen keer scoorde een invaller een doelpunt. Daarmee komt 1/3e deel van de Nijmeegse doelpuntenproductie (27 goals) voor rekening van invallers over het hele seizoen. Ter vergelijking: Fortuna Sittard volgt op plek 2 met zeven doelpunten van invallers.

Een veelgehoorde kritiek op Meijer is dat hij te weinig zou wisselen. Dat het weinig gebeurt wordt door Bart Frouvs ook onderschreven: geen club wisselde minder dan NEC (76 keer). 

Tegen SC Cambuur vorige week was het ook heel opvallend dat spelers na 120 minuten tegen Feyenoord ook de 90 minuten vol moesten maken, terwijl er nog voldoende alternatieven beschikbaar waren. Maar, met deze cijfers bewijst Meijer in ieder geval dat zijn wissels vaak effectief blijken.