Bewonerssteunpunt Energietransitie

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Het Bewonerssteunpunt Energietransitie houdt donderdag 16 maart een informatiebijeenkomst voor iedereen die de eigen wijk of buurt wil helpen verduurzamen. De bijeenkomst is in de Thiemeloods aan de Leempstraat 34 in Nijmegen van 20.00 tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. 

Tijdens deze bijeenkomst kunt u kennismaken met de verschillende buurtinitiatieven en hun activiteiten. Ook krijgt u via een aantal korte presentaties onder meer inzicht in gezamenlijke inkoop van isolatie, het werk van energiecoaches, de aanpak van energiearmoede, samenwerking met woningcorporaties, wat is waterzijdig inregelen, hoe werkt de warmtebeeldcamera en het aardgasvrij maken van de wijk. Wethouder duurzaamheid Tobias van Elferen en enkele duurzaamheidsambtenaren zijn aanwezig.

Het steunpunt is een gezamenlijk initiatief van actieve bewonersgroepen uit de wijken Hengstdal, Hees, Bottendaal, Altrade, Aldenhof, Ooyse Schependom, Energiecafé Mook en Middelaar en DuurzaamheidsCafé Berg en Dal met steun van de gemeente Nijmegen, het regionale Energieloket, Huis van Compassie en Energiecoöperatie WPN.

Graag aanmelden via steunpuntenergietransitie@gmail.com