InScience Experiments: Junior weekend

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - InScience, hét filmfestival over wetenschap, organiseert van alles voor leergierige jonge onderzoekers. Vooral in het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 maart Verbaas je over fascinerende proefjes, kom achter het codewoord en haal een leuke verrassing op tijdens InScience. 

Zaterdag 18 maart zijn er van 15.00 tot 15.45 uur op het Mariënburgplein verschillende experimenten die jij kan uitvoeren om te ontdekken hoe jij zelf elektriciteit kan opwekken. En daarna kijk je om 16.00 uur met het hele gezin naar de klassieke film Back to the Future. Tijdens een inleiding leer je meer over het opwekken van energie en tijdreizen. Marty Mcfly heeft in de film voor het activeren van de tijdmachine energie nodig en gebruikt hier uiteindelijk bliksem voor, maar is dit daadwerkelijk mogelijk?

Zondag 19 maart is het feest in Bibliotheek de Mariënburg. Ontmoet vanaf 13.00 uur de onderzoekers die genomineerd zijn voor de Klokhuis Wetenschapsprijs. Ontdek wat ons bang maakt, hoe een zaadje weet of het wel of niet moet kiemen en hoe het kan dat sommige vaders niet kunnen lopen maar wel huppelen en nog veel meer! Breng je stem uit op je favoriete onderzoek, want om 15.15 uur is de prijsuitreiking, samen met een Klokhuis presentator.

Ook maak je zelf wetenschapsfilmpjes, doe je de leukste proefjes en volg je een kindercollege van kinderboekenschrijver Marc ter Horst. Hij geeft een stoomcursus klimaatverandering aan de hand van fossielen uit de ijstijd, spannende verhalen en grappige illustraties uit zijn boek ‘Palmen op de Noordpool’. Daarna mag je hem alles vragen wat je wilt en kun je een fossiel winnen bij de Palmen op de Noordpoolquiz.