Festivalfoto van Marcel Krijgsman.
Festivalfoto van Marcel Krijgsman. Foto:

Foto-expositie Marcel Krijgsman

NIJMEGEN - De Nijmeegse fotograaf Marcel Krijgsman is veelal werkzaam in de muziekwereld. Voor onder andere Het Parool, de Volkskrant en het ANP doet hij verslag van festivals en concerten in Nederland. Hij is tevens één van de huisfotografen van Concertgebouw De Vereeniging en Stadsschouwburg  Nijmegen. Zijn werken in Stadsschouwburg Nijmegen zijn normaal alleen te zien voor gasten met een kaartje voor een voorstelling. Maar op zaterdag 18 maart is zijn werk van 13.00 tot 16.00 uur voor iedereen gratis te bezichtigen.

Expositie 'Buiten de lijntjes'

LENT - Kleur speelt een grote rol in het werk van Carmen Coumans en Barbara Heezen. Beiden verwerken veel kleur in hun schilderijen, collages en gerecyclede objecten. "Kleur zet iets in beweging. Het raakt je, beïnvloed je stemming, roept herinneringen op en kleurt ons leven."

Puur op intuïtie en los van regels en perfectie presenteren Carmen en Barbara hun werk zaterdag 18 en zondag 19 maart in Dorpsschuur Lent aan de Oosterhoutsedijk 26 in Lent. Publiek is welkom van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis.

Schilderen 
met structuur

NIJMEGEN - In Creatief Centrum Nijmegen Zuid kunnen vrijdag 17 maart belangstellenden deelnemen aan de workshop structuurschilderij maken. Tijdens deze workshop leren deelnemers van 13.00 tot 15.30 uur op een abstracte manier een structuurschilderij maken met behulp van acrylverf, ecoline, lijm, plamuur en draad.

De workshop wordt gegeven Johan Maas en Renée Rokers. Naast werken met verschillende materialen komen ook diverse technieken aan bod, zoals het toepassen van kleuren en texturen. De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Deelname kost 20 euro (incl. materialen en consumptie). Aanmelden via info@ccnz.nl ovv workshop structuurschilderij of bel naar tel. 024-3452113.

Parkinson en 
medicijnen

NIJMEGEN - Het Parkinson Café vrijdag 17 maart gaat over Parkinson en medicijnen. Spreker is apotheker Harm Geers. De bijeenkomst is in wijkcentrum de Ark van Oost aan de Cipresstraat 154 in Nijmegen van 14.00 tot 16.00 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur. 

Medicatie bij de ziekte van Parkinson bestaat voor een gedeelte uit behandeling met levodopa. Levodopa heeft een positief effect op de symptomen van de Ziekte van Parkinson maar er zitten ook wat haken en ogen aan dit medicijn. Geers wijst op de bijwerkingen en het belang van telkens op tijd innemen, de invloed van eiwitrijk voedsel en de werkingsduur van levodopa. Vooraf aanmelden via info@parkinsoncafenijmegen.nl. Toegang is gratis. Meer informatie: www.parkinsoncafenijmegen.nl.

Mattheüs Passion

BEUNINGEN - In de Corneliuskerk in Beuningen is zaterdag 18 maart de Mattheüs Passion van J.S. Bach te beluisteren. Het Bach Passie Consort en solisten staan borg voor een authentieke uitvoering op barokinstrumenten onder leiding van dirigent Marcel Dohmen. Aanvang 19.30 uur. Kaarten bestellen via www.bach-mattheus.nl/winkel

Oost ontmoet Oost

NIJMEGEN - In het Canisius College aan de Berg en Dalseweg 207 in Nijmegen Oost heeft zondag 12 maart Oost ontmoet Oost plaats. Thema: ‘Wonen in Oost: nog steeds geliefd in 2036?' Opening om 13.45 uur. Coby Nogarede (De Zorgboog Brabant) en Bernard Smits (Woningstichting Gelderland) vertellen hun visie op wonen en samenleven in Oost: nu en straks. Verder zijn er infostands van onder meer Stip, Wijkkrant, Wijkregisseurs, Hobbycentrum Daalsehof en Energiecoach en film, muziek, dans en beeldende kunst. Toegang is gratis. Meer info: www.wijkcomiteoost.nl.