Mest scheppen voor het zomerkamp.
Mest scheppen voor het zomerkamp. Foto:

Jaarlijkse mestactie van
Scouting Karel de Grote

NIJMEGEN - Al jaren bezorgen de Explorers van Scouting Karel de Stoute uit Nijmegen organische champignonmest om zo geld te verdienen voor hun zomerkamp. Dit jaar is de mestactie op zaterdag 18 en zondag 19 maart. In dat weekend wordt de mest bezorgd in de wijken Dukenburg, Hatert, Hatertse Hei, Grootstal en Hazenkamp. En ook in Malden. Voor 6 euro koopt u een kruiwagen vol mest, die de scoutingleden tot in uw tuin brengen. Elke 11e kruiwagen is gratis! Opgeven voor deze mestactie kan via mestactienijmegen.nl.


Vrijwilligers Kledingbank 

Vervolg van voorpagina

Voss merkt dat de klanten het zeer op prijsstellen dat ze terecht kunnen bij een voorziening als de Kledingbank "Je kunt bij ons echt spreken van een win-win situatie, want de dankbaarheid van de klanten geeft ons als vrijwilligers veel voldoening." 

Die groep vrijwilligers bestaat momenteel uit zo'n 55 personen. En ook hier blijkt de maatschappelijke functie van de Kledingbank want onder die vrijwilligers ook mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. "Helpende handjes zijn altijd welkom. Zeker voor het sorteerwerk. En ook mannen mogen reageren hoor!"  

Kledingbank Nijmegen e.o. aan de Winkelsteegseweg 144 in Nijmegen is bereikbaar via het nieuwe telefoonnummer 06-53818945 of stuur een email naar info@kledingbanknijmegen.nl. Meer info op www.kledingbanknijmegen.nl


Repair Café Grootstal

NIJMEGEN - Vrijwilligers van het Repair Café Grootstal staan vrijdag 17 maart van 13.00 tot 16.00 uur in wijkcentrum de Schakel aan de Archimedesstraat 9 in Nijmegen klaar om uw defecte spullen te repareren. Reparaties zijn gratis. Materialen die gebruikt worden zijn verkrijgbaar tegen kostprijs. Vrijwillige bijdrage is welkom.