Scene uit Matteüs Junior. (Foto: Debbie ten Besten)
Scene uit Matteüs Junior. (Foto: Debbie ten Besten) Foto:

Matteüs Junior in Nijmegen

NIJMEGEN - De Matteüs Junior komt zondag 12 maart naar De Lindenberg  in Nijmegen. De Matteüs Junior is een muziektheaterbewerking van Bach's beroemde passie, maar dan nu geschikt voor jong en oud samen. Een wonderlijk verhaal op wonderschone muziek. Voor iedereen van 10 jaar en ouder. Om 13.30 én 15.30 uur. 

Een verhaal over een mens met een groot ideaal, vriendschap, jaloezie, verraad, lijden, medelijden, verzet en overgave. En, tot slot, herrijzenis. Het geheim dat nieuw leven voortkomt uit de dood.  

De Matteüs Junior duurt 70 minuten en wordt uitgevoerd in samenwerking met het Bachkoor Nijmegen en een cast van 10 jonge professionele musici, zangers en acteurs. In de editie 2023 wordt de rol van het jongetje gespeeld door de uit Irak afkomstige jonge acteur Anwer Alhussein. 

Voor meer informatie en kaartverkoop www.matteus-junior.nl


Inloopspreekuur OV-ambassadeur

NIJMEGEN - Heeft u vragen over het reizen met trein, bus of buurtbus? Of over de OV-chipkaart, een kaartje kopen of OVpay (betalen met uw bankpas)? Stel ze dan aan een OV-ambassadeur tijdens de inloopspreekuren dinsdag 14 en 28 maart in Bibliotheek De Mariënburg aan Mariënburg 29 in Nijmegen van 11.00 tot 12.30 uur. U kunt gratis en vrijblijvend binnenlopen 

Wilt u liever telefonisch contact met een OV-ambassadeur? Dan kunt u contact opnemen tijdens het telefonisch spreekuur. OV-ambassadeurs zitten dagelijks klaar om uw vragen te beantwoorden. Zij zijn bereikbaar op: 038 – 303 70 10. Meer info: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.

Natuurexcursie naar De Elshof

NIJMEGEN - IVN Rijk van Nijmegen verzorgt zondagochtend 19 maart een excursie te voet door de Elshof. Een stukje bos aan de rand van Nijmegen en in de kop van Malden. Graag vooraf opgeven via gabriel.zwart@gmail.com. De excursie is van 10.00 tot circa 12.00 uur. Startlocatie: Sint Jacobsweg 1 in Malden (kruising Oprijlaan - Sint Jacobsweg). Parkeren kan bij Sportpark de Kluis (Union) aan Kluissestraat 2 in Malden of langs de kant van de onverharde Sint Jacobsweg. Deelname is gratis. 

Ouder worden 
in Nijmegen

NIJMEGEN - Ouder worden in Nijmegen. Hoe gaat dat als je een Surinaamse of Caraïbische achtergrond hebt? Waar loop je tegenaan als je kleiner wilt wonen, hulp nodig hebt of in contact wil komen met mensen die in dezelfde fase zitten?

HSN en Sterker Langer Thuis houden zaterdag 18 maart een informatiebijeenkomst over wonen, welzijn en zorg. Deze bijeenkomst is voor alle ouderen van Surinaamse of Caraïbische achtergrond en hun familie (kinderen). De bijeenkomst is in Wijkcentrum Dukenburg aan Meijhorst 7039 in Nijmegen van 13.00 tot 16.30 uur. Medewerkers vanuit zorg, welzijn en wonen gaan met de bezoekers in gesprek over deze thema's. 


Alle vragen kunnen gesteld worden.