Online lezingenreeks 'Kennisdelers'

NIJMEGEN - Experts uit de regio delen hun schat aan specifieke kennis tijdens de online lezingenreeks ‘Kennisdelers’ van de Bibliotheek Gelderland Zuid. 

Woensdag 15 maart spreken Nik Linders en Suus te Braak over zelfidentificatie, gender en seksualiteit. 

Veel mensen vinden het moeilijk om te doorgronden wat dat precies betekent, en om op de juiste manier rekening te houden met iedereen. Dit is vaak geen onwil, maar een gebrek aan kennis of ervaring. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we elkaar beter begrijpen? En hoe doen we dat zonder steeds dezelfde mensen te vragen om hun identiteit uit te leggen?

Op 22 maart vertelt de Nijmeegse archeoloog Joep Hendriks over nieuwe inzichten in middeleeuws Nijmegen en op 29 maart gaat neurobiologisch leefstijlcoach Marsha Buuron in op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen met autisme. 
Vier regionale experts delen online hun kennis met geïnteresseerde luisteraars. Via de chat kun je vragen stellen aan de sprekers. Deelname is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om mee te doen.

Aanmelden

De lezingen vinden telkens van 20.00 tot 21.00 uur plaats via het online platform WebinarGeek. Aanmelden via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid:
www.obgz.nl/agenda.




Suus te Braak (Queer coach, docent/educator, en ervaringsdeskundige) en Nik Linders (promovendus en onderzoeker Gender & Diversiteit aan de Radboud Universiteit) verkennen op woensdag 15 maart samen wetenschappelijke theorieën over inclusie en wederzijds begrip, en reflecteren op hoe dit in de praktijk werkt. De lezing sluit aan bij het thema van de Boekenweek (11 t/m 19 maart): ‘Ik ben alles’.