Mark Otten. (Foto: Orange Pictures)
Mark Otten. (Foto: Orange Pictures) Foto:

NEC O21 onderuit in
mini-derby met Vitesse

NEC O21 heeft zaterdag verloren van de leeftijdsgenoten van Vitesse. Thuis op De Eendracht had NEC over het algemeen het betere van het spel, maar gingen de Arnhemmers uiteindelijk met de punten naar huis (0-1).

NEC begon het duel goed met het merendeel van het balbezit. Tot echte kansen kwamen de Nijmegenaren echter nog niet in het begin, maar hetzelfde gold voor Vitesse, dat helemaal niet in de buurt van de goal kwam. Toch was het de uitploeg die na ongeveer twintig minuten vanuit een counter op voorsprong kwam.

Daarna volgde een fase met van beide kanten erg slordig voetbal, waardoor het grootste gedeelte van het tweede kwart zich op het middenveld afspeelde. NEC kreeg nog wel een opgelegde één-op-één kans toen Maxim van Peer opeens diep werd gestoken, maar de aanvaller kreeg de bal op wonderlijke wijze niet tussen de palen gemikt.

De wedstrijd kachelde in het tweede bedrijf een beetje voort en Vitesse vond het met de voorsprong wel prima en ging achterover leunen. NEC was niet bij machten om door de defensie van de Arnhemmers heen te voetballen en dus volgde een vrij saai gedeelte, waarin beide ploegen niks creëerden.

In de slotfase kreeg NEC nog wel een aantal flinke mogelijkheden voor onder andere Storm Streng, maar de keeper van Vitesse redde een aantal keer knap. NEC lukte het niet meer om een doelpunt te forceren.

Hierdoor moet NEC O21 een flinke pas op de plaats maken in de competitie. De ploeg van Mark Otten staat nu zesde van de acht en ziet Vitesse uitlopen. Volgende week wacht opnieuw een thuisduel, dit keer met de leeftijdsgenoten van Emmen. Een belangrijk duel, want Emmen staat één punt boven NEC.