Een sfeervolle interieurfoto van Het Gouden Hart Nijmegen.
Een sfeervolle interieurfoto van Het Gouden Hart Nijmegen. Foto:

Zorgcentrum Het Gouden Hart Nijmegen

'Hier kunnen wij samen blijven wonen'

NIJMEGEN - De Orangerie, een begrip in de regio, is omgebouwd tot zorgcentrum Het Gouden Hart Nijmegen. Het voormalige verpleeghuis telt 64 luxe appartementen voor zelfstandig wonende ouderen, alleenstaanden en echtparen. Zo nodig staat 24 uur per dag zorg klaar.

Samen kunnen blijven wonen als één van de twee steeds meer zorg nodig heeft. Dat was voor Henk en Elly Bouwman de belangrijkste reden om vanuit een appartement in de wijk Brakkenstein te verhuizen naar Het Gouden Hart Nijmegen. “Helemaal zelfstandig blijven wonen, werd voor ons steeds lastiger”, zegt de 86-jarige Nijmegenaar. “Mijn vrouw (83) heeft een zorgindicatie en loopt met een rollator, ik heb geen indicatie. Bij veel zorginstellingen kom je alleen binnen als je beide een indicatie hebt. Hier hoeft dat niet. Zo voorkomen we, na 60 jaar samenzijn, dat we uit elkaar worden gehaald.” Het Gouden Hart kent een all-in tarief in wonen en services. Echter voor een aantal appartementen is het mogelijk om een keuze in de aangeboden services te maken. En zo uw eigen pakket samen te stellen. Wilt u bijvoorbeeld zelf blijven koken of toch liever lekker mee-eten? Het is uw keuze. Op deze manier kunnen wij u een pakket op maat aanbieden.

Kom naar de open dag op zaterdag 25 maart om de locatie te bekijken, het zorgteam te ontmoeten én al uw vragen te stellen. Ga naar de website hetgoudenhart.nl/opendag om aan te melden of bel via tel. 085 - 808 7299. Het Gouden Hart Nijmegen, Malvert 5004 in Nijmegen.


Repaircafé 
Brakkenstein

NIJMEGEN - Het team van Repaircafé Brakkenstein staat zaterdag 25 maart van 13.00 tot 16.00 uur weer klaar bij BUUR aan de Deken Hensburchstraat 2 in Nijmegen. Voor alle kleine reparaties aan kleding, technische apparatuur, houten meubeltjes, computers en fietsen. Vooraf aanmelden niet nodig, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Expositie in 
kerkje Persingen

PERSINGEN - Marijke van Zutphen exposeert haar schilderijen met acrylhaar zaterdag 25 en zondag 26 maart in Het Kerkje van Persingen. Beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. "Ik schilder veelal figuratief. Mijn uitdaging is, dat wat ik in mijn verbeelding heb, ook zo op het doek of paneel te krijgen."  

Kinderkleding- 
en speelgoedbeurs

GROESBEEK - In sporthal Heuvelland aan de Ambachtsweg 8 in Groesbeek is zondag 19 maart een kinderkleding- en speelgoedbeurs. Voor de organisatie tekent Stichting Hebbes.

Er is tweedehands voorjaars- en zomerkleding te vinden voor alle leeftijden, van baby’s tot  tieners. Daarnaast worden verkocht tweedehands (buiten)speelgoed, spellen, knuffels, puzzels, boeken, fietsen,  DVD’s, games en ook sportschoenen en kleding, verkleedspullen en meer. De  beurs is van 09.00 tot 12.30 uur. Entree 2,00 euro, kinderen gratis toegang.  

Rommelmarkt

NIJMEGEN - Op het schoolplein van bs De Klumpert aan de  Zijpendaalstraat in Nijmegen heeft zondag 19 maart van 13.00 tot 18.00 uur een rommelmarkt plaats. 

De kinderen verkopen spulletjes, allerlei lekkers en er is een loterij. De opbrengst gaat volledig naar de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.  

Afbeelding