Beeldend kunstenaar, fotomodel en schrijver Carmen van Geffen. Zie: Indische Salon.
Beeldend kunstenaar, fotomodel en schrijver Carmen van Geffen. Zie: Indische Salon. Foto:

Indische Salon

NIJMEGEN - Tijdens de Indische Salon zondag 26 maart in het Oud Burgeren Gasthuis in Nijmegen is te gast beeldend kunstenaar, fotomodel en schrijver Carmen van Geffen. 

Van Geffen woont en werkt in Vlaanderen maar heeft Indisch-Nederlandse wortels. Haar laatste boek 'Erfstuk' is een caleidoscopische roman die de gevolgen van (de)kolonisatie binnen haar familie beschrijft, maar ook het intergenerationele trauma dat thema’s als schaamte, verlies, verraad en ontheemding aanraakt. Het boek is gebaseerd op brieven, foto’s en testamenten uit het leven van haar grootvader, die als kind van een njai en een koloniaal planter geboren was in Nederlands-Indië.

Tweede gast is Dorothé Duijves, auteur van ‘Tjoesmai. Het Indische levensverhaal van Hetty Schoorel’.

Aanvang 13.00 uur, einde 16.00 uur. Entree 7 euro (geen pinmogelijkheid). Aanmelden voor de Salon via  steunpuntnijmegen@pelita.nl.

Druktechnieken en collages

NIJMEGEN - Bij Creatief Centrum Nijmegen Zuid start in april een korte cursus druktechnieken en collages. Tijdens vijf bijeenkomsten maak je naar eigen fantasie een aantal werkstukken.

Je maakt met knip- en scheurtechnieken twee collages. Je leert collagepapier te maken en je maakt twee voorstellingen. Eén voorstelling met sjablonen en maskers en bij de andere ga je aan de slag met foto-transfer. Wil je werken naar voorbeeld, dan kan dat ook. Ervaring met de gelli-plate is een pré.

Bijeenkomsten op 4 april, 18 april, 2 mei, 16 mei en 30 mei, steeds van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname (inclusief materialen en consumpties) kost 50 euro. Aanmelden via info@ccnz.nl ovv korte cursus druktechnieken en collages.

Speelgoed- en kinderbeurs

OOIJ - Er is zaterdag 1 april van 10.00 tot 12.00 uur een speelgoed- en kledingbeurs in basisschool Op Weg aan de Beatrixstraat 55 in Ooij. Alleen betaling met contant geld. 

Verkoop van onder meer kleding, kinderboeken, spelletjes, fietsstoeltjes, buggy’s, fietsjes, babybenodigdheden, schoenen en sportkleding. Wandelwagens/buggy’s zijn niet toegestaan vanwege de brandveiligheid.

U kunt ook zelf kleding en speelgoed inbrengen. Bij verkoop ontvangt u 75% van het bedrag. Van de resterende 25% worden speel- en leermiddelen aangeschaft voor de school. Meer info en opgave voor inbreng: www.kledingbeursooij.nl. 

Het belang van 
minderheidstalen

NIJMEGEN - In wijkcentrum Dukenburg aan Meijhorst 70-39 in Nijmegen heeft zaterdag 25 maart een lezing plaats over de functie van (moeder)taal en het belang van behoud en onderhoud van minderheidstalen. Voor de organisatie tekent Werkgroep Caribische en Aziatische Cultuur Nijmegen. Spreker is Hilda De Windt-Ayoubi uit Curaçao. Vooraf is er een voordracht van Qader Shafiq uit Nijmegen. Het programma is van 13.00 tot 17.00 uur (inclusief pauze). Vrij entree. Voor meer info: wcacn.nl.