Marianne Selleger (alt), Wendeline van Houten (sopraan) en het saxofoonkwartet. (Foto: Maria Nicolic)
Marianne Selleger (alt), Wendeline van Houten (sopraan) en het saxofoonkwartet. (Foto: Maria Nicolic) Foto:

Aangrijpend Stabat Mater in Cenakelkerk

HEILIG LANDSTICHTING - Het Pergolesi Ensemble brengt vrijdag 24 maart in de Cenakelkerk aan het Monseigneur Suysplein in Heilig Landstichting het Stabat Mater van Pergolesi ten gehore. Aanvang 20.00 uur. Entree 25 euro.

Pergolesi's Stabat Mater is een beroemd barok-oratorium uit 1736 over Maria die alleen achterblijft bij het kruis. De muziek gaat over verlies, maar ook over overleven en hoop. "Dit stuk over rouwverwerking brengt de paasboodschap bij uitstek, maar dan wel wat beknopter dan de Mattheus Passie. Het stuk is troostend voor allen die een verlies van een dierbare te betreuren hebben. Het thema is extra toepasselijk in tijden van oorlog, waar de achterblijvende soldatenmoeders in Oekraïne hun hartverscheurende leed uitschreeuwen", aldus Marianne Selleger. Ze zong dit stuk eerst met een strijkkwartet en besloot toen dat het aangrijpender zou klinken met een saxofoonkwartet. Tickets: www.pergolesi.nl.


Het ensemble bestaat uit Marianne Selleger (alt), Wendeline van Houten (sopraan) en het saxofoonkwartet met Michiel van Dijk (sopraansax), Tilen Lebar (altsax), Dirk Hooglandt (tenorsax) en Eefje Benning (baritonsax).