Elayis Tavsan viert zijn 100e basisplaats tijdens NEC - FC Utrecht. Rechts Carlos Aalbers.  (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures)
Elayis Tavsan viert zijn 100e basisplaats tijdens NEC - FC Utrecht. Rechts Carlos Aalbers. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures) Foto: Broer van den Boom

Vleugelaanvaller kan rekenen op vertrouwen van trainer

NEC licht optie in contract Tavsan

NEC gaat het contract van Elayis Tavsan eenzijdig verlengen tot de zomer van 2024. 

Technisch directeur Carlos Aalbers heeft de 21-jarige vleugelaanvaller daarover vorige week bericht. Aalbers heeft een eenzijdige optie in het aflopende contract van Tavsan om zijn verbintenis met een jaar te verlengen.

Die optie wordt nu gelicht. Het is geen verrassende keuze van de technisch directeur van NEC, aangezien Tavsan veel waarde vertegenwoordigt en al drie seizoenen vaste basisspeler is in De Goffert. 

Afgelopen zomer kon hij voor bijna drie miljoen euro naar Besiktas of Olympiakos, maar hield hij zelf de boot af.
Tavsan werd in de zomer van 2020 door Wilco van Schaik voor een minimale transfersom naar Nijmegen gehaald. Hij overtuigde al in zijn eerste seizoen met elf doelpunten en zeven assists als 19-jarig talent.

In de Eredivisie blinkt Tavsan uit met zijn onnavolgbare dribbels, maar ligt zijn rendement veel te laag. Toch kan hij rekenen op het vertrouwen van trainer Rogier Meijer, die hem al precies 100 keer in de basis liet starten. Voor NEC maakte hij in totaal 21 goals, twaalf keer gaf hij een assist.

Transfer

Hoewel die cijfers niet overtuigend zijn, kan Tavsan rekenen op genoeg waardering. Zo maakt hij al ruim een jaar steevast deel uit van de selectie van Jong Oranje en azen verschillende clubs in binnen- en buitenland op zijn diensten. In oktober 2021 won hij nog de prijs Johan Cruijff Talent van de Maand.

Grote kans dat al die waardering komende zomer tot een transfer leidt, zodat NEC na twee zomers zonder uitgaande transfers komende window wel weer een klapper kan maken.