Niloufar Rahim en Hester van Oorschot. (Foto: Annelies Tuenter)
Niloufar Rahim en Hester van Oorschot. (Foto: Annelies Tuenter) Foto: Annelies Tuenter

'Grenzeloos fietsen' voor vluchtelingen

NIJMEGEN - Niloufar Rahim en Hester van Oorschot, twee huisartsen in opleiding, maken zich hard voor het voortzetten van medische en psychosociale zorg aan de grenzen van Europa, in het bijzonder op de Griekse eilanden.  

"Van januari tot en met juni vindt onze 'grenzeloze fietstocht' langs de landsgrenzen van Nederland plaats. Zaterdag 15 april is de etappe in de regio Nijmegen-Venlo. Wij stappen graag op de fiets voor mensen op de vlucht. Fiets jij die zaterdag ook mee van Nijmegen naar Venlo? Om daarmee geld in te zamelen voor Stichting Bootvluchteling om het recht op zorg in Europa te waarborgen." Meer info op www.bootvluchteling.nl.

De fietstocht Nijmegen - Venlo bedraagt zo'n 75 kilometer. Start zaterdag 15 april om 11.00 uur bij eetcafĂ© BliXem aan de Groesbeekseweg 75 in Nijmegen. De deelnemers reizen per racefiets, mountainbike of stadsfiets. 

De tocht eindigt bij station Venlo en de deelnemers reizen terug naar Nijmegen per trein. Nadere informatie en inschrijven via de website www.grenzeloosfietsen.com.