Ontmoet de Romeinen. (Foto: Museumpark Orientalis)
Ontmoet de Romeinen. (Foto: Museumpark Orientalis) Foto:

Gemeentelijke steun voor Museumpark Orientalis

'Werken aan een gezonde toekomst'

HEILIG LANDSTICHTING - De gemeente Berg en Dal ondersteunt museumpark Orientalis met een subsidie van 400.000 euro. "Met deze investering kan het park werken aan de verdere toekomstplannen en daarmee aan een gezonde toekomst", aldus de gemeente. 

De bijdrage van de gemeente is bedoeld voor onderdelen van het museum, het toegankelijker maken van de entree van het park, het opknappen van de Romeinse straat en educatieve programma’s. 

In 2019 heeft de gemeenteraad 600.000 euro gereserveerd voor Museumpark Orientalis. Hiervan is 200.000 euro al uitgekeerd. B&W heeft besloten de resterende 400.000 euro ook uit te keren. Dit bedrag komt bovenop de 700.000 euro die Orientalis via andere fondsen en vrienden heeft ontvangen. 

Wethouder Erik Weijers: “Museumpark Orientalis heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om nieuwe projecten en activiteiten op te starten, ondanks corona. Het park heeft letterlijk en figuurlijk de poorten opengezet en werkt samen met andere partijen. Zo is het park het hele jaar rond bruisend en vinden er interessante activiteiten plaats. Met deze subsidie kan het park doorgaan op de ingeslagen weg.” 

Walter Hamers (bestuurder Museumpark): “Deze bijdrage van de gemeente Berg en Dal geeft Museumpark Orientalis een extra stimulans en bevestiging dat we op de goede weg zitten met de zichtbare verbeteringen in het landschapspark en de samenwerking met co financiers en co-creators. Dit merken wij door de hernieuwde aandacht onder het publiek.” 

De wethouder: "Het museumpark is uniek in de wereld. Nergens anders wandel je zo in de openlucht door de geschiedenis van onze religie en Westerse beschaving. Een omgeving die stimuleert tot vragen en aanzet tot onderzoek naar de wereld en naar jezelf."


 en het begin en einde ervan. Dit is aantrekkelijk voor toeristen, inwoners, andere bezoekers en daarmee ook voor de gemeente."